Állategészségügyi és Ebrendészeti Telep

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Állategészségügyi és Ebrendészeti Telep
2800 Tatabánya, Bogáncs utca 3.

Az ebrendészeti szolgálat telepen kívüli szakfeladatát (kóbor ebek befogása, állati hullák begyűjtése, stb.) kizárólag munkaidőben az alábbi időpontokban látja el.
Hétfő-Péntek: 09.00 – 15.00 óra között.

Az ebrendészeti telep az alábbi időpontokban látogatható, állatot leadni vagy örökbe fogadni szándékozó, illetve egyéb az ebrendészet szakfeladatát érintő ügyfeleink számára:
Hétfőtől- Csütörtökig: 10.00 - 15.00 óráig
Pénteken: 09.00 - 11.00 óráig


Elérhetőségeink:
Amennyiben kóbor illetve elhullott állattal kapcsolatos bejelentést szeretne tenni, illetve kutyát kíván leadni az alábbi telefonszámon, e-mail címen érheti el munkatársainkat:

+36-30/520-1825
   E-mail: ebrendeszet@tatabanya.hu

Egyéb időpontokban, munkaidőn túl (munkaszüneti és ünnepnapokon) az ebrendészeti telep ügyeleti, készenléti szolgálatot, kóbor állatok befogását, állati tetemek begyűjtését, illetve egyéb ebrendészeti szakfeladatot nem lát el, munkatársaink bejelentéseket nem fogadnak.

Alapfeladataink: 
•    Tatabánya város közigazgatási határain belül, belterületen a kutyák, macskák kóbor egyedeinek befogása
•    az állatvédelmi hatóságok által elkobzott kutyák átvétele
•  az állategészségügyi hatóság rendelkezésére a veszettségre, ill. veszettség fertőzöttségre gyanús húsevő emlősállatok 14 illetve 90 napos megfigyelése.
.  közterületen elhullott állati tetemek begyűjtése, ártalmatlanításra történő továbbítása.

További ebrendészeti és állategészségügyi szolgáltatások: 
•  az elkobzott és a gazda által tovább tartani nem szándékozott „megunt állatok" díjmentes az ebrendészeti telepen, illetve térítés ellenében az állat tartási helyén történő átvétele, telepre szállítása a lakosságtól,
•    térítési díj ellenében a veszettség szempontjából aggályos, embert harapott, vagy ismeretlen előéletű (érvényes veszettség elleni védőoltással, illetve mikrochippel nem rendelkező) húsevő emlősállatok 14 napos megfigyelése,
•    közterületen elhullott állatok tetemeinek begyűjtése, ártalmatlanítása,
• tulajdonosnál (lakásban) elhullott kisállatok tetemének elszállítása és azok ártalmatlanná tétele, súly alapján meghatározott díjfizetés ellenében.


A Tatabánya, Bogáncs utca (volt Bartók Béla utca) 3. szám alatti telepünkön 25 külső kenneles, 10 belső kenneles, 1 kutya kölyök és 1 macska szoba, férőhely áll rendelkezésre a befogott kóbor, illetve leadott állatok elhelyezésére.
A befogott kutyákat 15 napig csak eredeti gazdájuk viheti haza. A tulajdonjogot az oltási könyvvel (érvényes veszettség elleni védőoltás+mikrochip) kell igazolni.

15 nap elteltével a telepen lévő kutyát bárki örökbe fogadhatja.
A gazdájuk által leadott és érvényes veszettség elleni védőoltással és mikrochippel rendelkező állatok már bekerülésük napján, azonnal örökbe fogadhatók.

Ebrendészeti telepünkön tartott kutyák és egyéb állatok örökbe fogadására az Önkormányzattal kötött megállapodás alapján a telep állatvédelmi feladataiban és az állatok gondozásában közreműködő „Segítő kéz a Kutyákért Egyesület”-en keresztül van lehetőség.
Az örökbe fogadható, gazdára váró kutyákról információt a +36-70/610-2208 mobil telefonszámon vagy a sekatatabanya@gmail.com email címen.  Tatabánya Ebrendészeti Telep Kutyamentés, illetve Segítő kéz a Kutyákért Egyesület facebook közösségi, illetve a kutyamentes-seka.hu oldalakon szerezhet. Kérjük, hogy a telepre jövetele előtt minden esetben egyeztessen ebrendészeti munkatársainkkal és az egyesület kapcsolattartójával a fenti telefonos elérhetőségeken!

Minden a telepünkre bekerülő 3 hónaposnál idősebb kutyát ellátunk kombinált (parvovírusos bélgyulladás, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirózis) és veszettség elleni vakcinával, míg a 3 hónapnál fiatalabb állatok parvovírusos bélgyulladás elleni oltást kapnak valamennyi kutya és macska szélesspektrumu parazita ellenes kezelésben is részesül, minden állatot microchippel látunk el. Az örökbefogadóknak az állatokat oltási könyvvel (kérésre állatútlevéllel) és örökbefogadási megállapodással adjuk át.
Figyelem! Az ebrendészeti telepekről, állatmenhelyekről örökbefogadott kutyák tulajdonosai MENTESÜLNEK az egyes településeken bevezetett vagy a jövőben bevezetésre kerülő ebrendészeti hozzájárulás (ebadó) megfizetése alól!!!