133 új munkahely Tatabányán!

Bővíti üzemcsarnokát és termelési kapacitását a kuplungtárcsa gyártással foglalkozó EXEDY DYNAX Europe Kft. a Tatabányai Ipari Parkban. A több mint hét milliárdos beruházás eredményeként, 133 új munkahely létesül.

Az EXEDY csoport egyetlen európai gyáraként tengelykapcsolókat gyárt Tatabányán. A gyártóüzem méretét közel nyolcezer négyzetméterrel növelik, a termelés öt gyártósoron zajlik majd, 2017-től pedig további 2 gyártósorral bővül. A teljes körű bővítés az év végére készül el, a termelés pedig 2016. januárjában kezdődhet meg. Augusztustól ötven új munkatársat vesznek fel, elsősorban operátorokat keresnek és várnak. Jövő januártól már nyolcvanan, márciustól pedig már 133-an dolgoznak az új gyárban.

 

A beruházás eredményeként a világon előállított súrlódó betétek – kuplungszerkezet és tárcsa- egynegyedét Tatabányán fogják gyártani. A beruházással nemcsak új munkahelyeket hoznak létre városunkban, hanem lehetőséget teremtenek a helyi vállalatoknak is, akik beszállítóik lehetnek. A cég ügyfelei között az EXEDY egyéb leányvállalatai mellett a Magyar Suzuki Rt., az Opel Aspern GmbH., a Daimler valamint a GKN Italy is megtalálható.

 

Az autóipari beszállítóként működő EXEDY csoport főként tengelykapcsolókat (kuplungokat), építőipari berendezésekhez és mezőgazdasági járművekhez kapcsolódó termékeket valamint egyéb járműipari termékeket állít elő. Japánon kívül termelő üzemei vannak az Egyesült Államokban, Mexikóban, Malajziában, Oroszországban, Magyarországon, Thaiföldön, Indonéziában, Indiában, Vietnámban és Kínában, és több mint 17 ezer embert foglalkoztatnak világszerte.