Bal bannerek

Jobb bannerek

Közélet

Új életmentő eszközzel támogatta a mentőállomást a Bridgestone

Életmentő támogatás érkezett a tatabányai cégtől.

A tatabányai utasokat is érinti a helyközi menetrend változás

Hétfőtől megszűnik a Tatabánya-Déli pályaudvar közötti közvetlen eljutás lehetősége menetrend szerinti autóbuszjárattal.

Természetes alapanyagú ételek kerülhetnek az ünnepi asztalra

„Kétszeresen is öröm a Gördülő Kosár Bevásárló Közösség piacán vásárolni. Egyrészt a helyi termelőket erősítjük, másrészt minőségi, vegyszermentes alapanyagokból készült étel kerül a családunk asztalára.”

Elindult a város hivatalos Facebook oldala

Tatabánya közéletéről, a legfrissebb közérdekű információkról mostantól Tatabánya Megyei Jogú Város hivatalos Facebook oldalán is olvashatnak.

Életének 77. évében elhunyt Hoffmann József

Hoffmann József a Tatabányai Sport Club korábbi technikai vezetője, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja és főtitkára volt.

Civil szervezet és önkéntesek segítik az ebrendészet munkáját

December 21-én 10.00-15.00 között a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület nyílt napot tart a Tatabányai Ebrendészeti telepen, „Állatok Karácsonya” címmel. 

Reagálás Varju László országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójára

Szücsné Posztovics Ilona polgármester 2019. december 12-én délelőtt kapott tájékoztatást Varjú László országgyűlési képviselőtől a tatabányai vasútállomással kapcsolatos parlamenti kérdésére érkezett államtitkári válaszról.

Átadták a Bánhidáért Emlékérmeket

A Tatabányai Bányász Fúvószenekar Borbála napi hangversenye méltó alkalmat kínált arra, hogy a Bánhidai Baráti Kör Egyesület és a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat itt adja át a Bánhidáért érdemérmeket. 

Közmeghallgatás a Városházán

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2019. december 18-án szerdán, 17 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Polgármesteri Hivatal Konferenciatermében (Fő tér 6.).

Az egészségügyben már megtette az első lépéseket a város

A szülők bevonásának lehetőségei a gyermekek kórházi ápolásába, a pszichiátriai kezelések, és a fizioterápia során alkalmazható esszenciális illóolajok is téma volt azon a tanácskozáson, melyet a megyei kormányhivatalban rendezett a Szent Borbála Kórház.

Diákok vetélkedtek Szent Borbála Napján

A bányászok életmódját is jól kellett ismerniük azoknak a diákoknak, akik részt vettek az idei Bányász Hagyományőrző vetélkedőn.

Változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje

Az év végi ünnepekre való tekintettel december hónapban módosult nyitvatartási időben fogadják az ügyfeleket a Városházán.

Veszélyes fákat vágnak ki, pótolják őket

Viharkár, illetve kiszáradás, leromlott állapot okozta balesetveszély, - ezek az okok szerepelnek abban a szakvéleményben, amely a szerdán (27-én) zajló munkálatokat indokolják.

A “jövő környezetvédelmi szakemberei” versenyeztek

Tíz csapat részvételével rendezték meg a Négy elem és én környezetismereti vetélkedő döntőjét.

Decemberben is folytatódnak az emlőszűrő vizsgálatok

A Népegészségügyi Program keretén belül mammográfiás szűrővizsgálatra hívják be azokat a Tatabánya településen lakó 45-65 év közötti hölgyeket, akik az elmúlt két évben nem vettek részt emlőszűrésen. 

Felálltak az önkormányzat szakbizottságai

A 2019. november 21-i közgyűlésen döntés született az önkormányzat szakbizottságainak felállításáról. Hosszas egyeztetési folyamatot követően sikerült megválasztani a bizottsági tagokat, így azok rövidesen megkezdhetik munkájukat, ezzel segítve a közgyűlés eredményes működését.

Megkezdődött a rendelés a Komáromi utcai orvosi rendelőben

Új helyen, változatlan nyitvatartás szerint fogadják az újvárosi betegeket Dr. Molnár Enikő és Dr. Püspöki Gábor felnőtt háziorvosok.

Városrészi fórum Sárberekben

Szücsné Posztovics Ilona polgármester, valamint Frankné Farkas Gabriella önkormányzati képviselő tisztelettel hív minden érdeklődőt 2019. november 28-án (csütörtökön) 17 órakor tartandó városrészi fórumra, kötetlen beszélgetésre.

Ülésezett Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Adócsökkentésről döntött a közgyűlés, megalakultak a bizottságok, a Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk képviselői nem támogatták az olcsóbb hitelt, így marad a magasabb kamatozású, módosul a sportcsarnok üzemeltetésére vonatkozó megállapodás, és továbbra sincs alpolgármestere Tatabányának. Összefoglaló a közgyűlés 2019.11.21-i üléséről.

Változik a Tatabányai Múzeum nyitvatartási rendje

A közelgő ünnepekre való tekintettel a Tatabánya Múzeum látogatási és ügyintézési ideje módosul.