Jobb bannerek

Közélet

Ünnepélyes műszerátadó a Szent Borbála Kórházban

Tatabánya város és Környe Önkormányzata, valamint a Becton Dickinson Magyarország támogatásával három nagyértékű berendezés érkezett a kórház Tüdőgyógyászati-, Kardiológiai-, és Neurológiai Osztályára.

Ünnepeljen szombaton az Agorával!

Jöjjön el Ön is, kukkantson be az Agora színfalai mögé, kóstolja meg az ajándék sütibonbont és élvezze ByeAlex, majd a Lóci játszik zenekar koncertjét!

Bencsik János folytathatja a parlamenti munkát

Komárom-Esztergom megye 1. számú választókerülete polgárainak, köztük a tatabányaiak rekord mértékű támogatásának hála Bencsik János országgyűlési képviselő kiemelkedő eredménnyel zárta az április 8-ai országgyűlési választást.

Ismét állásbörze a Vértes Centerben

A Tatabányai Foglalkoztatási Paktum és a Tatabánya, Ahol Otthonra Talász program közös állásbörzéjét 2018. április 13-án, pénteken 12.00 és 18.00 óra között tartják.

Nyugdíjas klubok támogatására lehet pályázni

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Ifjúsági, Sport, Civil és Nemzetiségi Bizottsága pályázatot hirdet a városban működő nyugdíjas szervezetek programjai és működésük támogatására összesen 10 millió forintos keretösszeggel.

Szolgálatba álltak az új csuklós buszok is

Megérkeztek a városba az első új alacsonypadlós csuklós autóbuszok Lengyelországból, amelyek közül kettővel már a hét folyamán megismerkedhettek a tatabányaiak.

41 buszmegálló újul meg Tatabányán

Biztonságosabb, higiénikusabb és esztétikusabb buszvárók fogadják hamarosan a város 41 pontján a közösségi közlekedést igénybe venni kívánókat.

Bokrétaünnepséget tartottak a Turulnál
Gerecse Kapuja néven turisztikai látogatóközpont épül a tatabányai Kő-hegyen, a Turul-szobor mellett. Az Európai Unió és a magyar állam 514,5 millió Ft-os támogatásából megvalósuló beruházás bokrétaünnepségét március 29-én tartották meg.  

 

Bölcsődei kisgyermeknevelők szakmai továbbképzése valósul meg Tatabányán
Magyarországon elsők között a bölcsődei intézmények korszerűsítése mellett a kisgyermeknevelők szakmai továbbképzése is megvalósul Tatabányán egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően.  

 

Kulturális rendezvény támogatására lehet pályázni

Az önkormányzat a Tatabányán megvalósítandó országos, megyei, kistérségi hatókörű kulturális fesztiválok, hagyományőrző rendezvények, városrészi, hagyományokkal rendelkező családi kikapcsolódást segítő eseményeket támogatja a „Kulturális rendezvény – 2018” pályázattal.

40 éves a Tatabányai Bányász Dalkör

Gálaműsorral ünnepelte a megalakulása óta eltelt négy évtizedet a Tatabányai Bányász Dalkör a Kertvárosi Bányász Művelődési Házban.

Boldog Születésnapot Sipos néni!

2018. március 13-án John Katalin alpolgármester asszony köszöntötte a 90. születésnapját ünneplő Sipos Ferencnét.

Befejeződtek a munkálatok az Újvárosi Segítő Szolgálatnál
Az idősek javát szolgáló fejlesztés valósult meg a Huba vezér utcában található Újvárosi Segítő Szolgálatnál. A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények egysége közel 64 millió forintból, európai uniós támogatásnak köszönhetően újult meg.  
Elkezdődött a Bécsi út kiépítése
Új út épül Tatabányán, amely újabb helyen köti össze az Ipari Parkot Tatabányával és a környező településekkel. A teljes beruházás 484,29 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.  

 

Szabó Ignácnak állít emléket a negyedik szobor a Ligetben

Az egykori kórházalapító bányafőorvos Menasági Péter szobrászművész által megformált bronz mellszobrát Szabó István Oscar-díjas filmrendező, a Nemzet Művésze, Szabó Ignác unokája és John Katalin alpolgármester asszony leplezte le a színház melletti parkban. 

Lakossági adatgyűjtést tart a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal Tatabányán is lakossági adatfelvételbe kezd. Az összeírási munkát a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

Újabb helyszínen érhető el a temetkezési ügyfélszolgálat

A Síkvölgyi úti temető után a városközpontban is várja az ügyfeleket a T-Szol Zrt.

Pályázat hulladéktárolók zárhatóvá tételére

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet tatabányai társasházak, lakásszövetkezetek részére hulladéktárolók zárhatóvá tételének kiépítésére.

Forgalomváltozásra kell számítani hétfőtől Bánhidán

Március 26-án, hétfőn megkezdődik a Bajcsy-Zsilinszky Endre és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében, a Két kard emlékműnél az új körforgalom kialakítása, ezért a következő hónapokban útlezárásokra kell számítani. A helyi közösségi közlekedést is érinti a forgalomkorlátozás.

Tárt kapukkal vár a sport

Az idei év március 15-étől egészen december 15-éig ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a Hiszek Benned Sport Program III. Alprogramjának keretében a „Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program” Tatabányán (is).