Bal bannerek

Jobb bannerek

Közélet

A “jövő környezetvédelmi szakemberei” versenyeztek

Tíz csapat részvételével rendezték meg a Négy elem és én környezetismereti vetélkedő döntőjét.

Decemberben is folytatódnak az emlőszűrő vizsgálatok

A Népegészségügyi Program keretén belül mammográfiás szűrővizsgálatra hívják be azokat a Tatabánya településen lakó 45-65 év közötti hölgyeket, akik az elmúlt két évben nem vettek részt emlőszűrésen. 

Felálltak az önkormányzat szakbizottságai

A 2019. november 21-i közgyűlésen döntés született az önkormányzat szakbizottságainak felállításáról. Hosszas egyeztetési folyamatot követően sikerült megválasztani a bizottsági tagokat, így azok rövidesen megkezdhetik munkájukat, ezzel segítve a közgyűlés eredményes működését.

Megkezdődött a rendelés a Komáromi utcai orvosi rendelőben

Új helyen, változatlan nyitvatartás szerint fogadják az újvárosi betegeket Dr. Molnár Enikő és Dr. Püspöki Gábor felnőtt háziorvosok.

Városrészi fórum Sárberekben

Szücsné Posztovics Ilona polgármester, valamint Frankné Farkas Gabriella önkormányzati képviselő tisztelettel hív minden érdeklődőt 2019. november 28-án (csütörtökön) 17 órakor tartandó városrészi fórumra, kötetlen beszélgetésre.

Ülésezett Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Adócsökkentésről döntött a közgyűlés, megalakultak a bizottságok, a Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk képviselői nem támogatták az olcsóbb hitelt, így marad a magasabb kamatozású, módosul a sportcsarnok üzemeltetésére vonatkozó megállapodás, és továbbra sincs alpolgármestere Tatabányának. Összefoglaló a közgyűlés 2019.11.21-i üléséről.

Változik a Tatabányai Múzeum nyitvatartási rendje

A közelgő ünnepekre való tekintettel a Tatabánya Múzeum látogatási és ügyintézési ideje módosul.

 

A fiatalság megőrizhető

Az elmúlt évek Senior Ki-Mit-Tud találkozóinak legsikeresebb előadói léptek színpadra a Vértes Agorájában.

Isten Éltesse András bácsit!

Szadados András szépkorút 95. születésnapja alkalmából köszöntötte Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony.

A nagycsaládosok mindennapjait segítik

Közösséghez tartozni, programokat szervezni és együtt részt venni azokon, segíteni egymást - ebben a szellemben tevékenykedik a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

Isten Éltesse Szántói Imréné Joli mamát!

Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony családja körében, otthonában köszöntötte Szántói Imrénét, Joli mamát 90. jubileumi születésnapja alkalmából.

50 éves a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör

A német nemzetiségi hagyományokat, a helyi gyűjtésű német népdalokat, népdal feldolgozásokat ötven éve őrzi, gondozza a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör.

Változik a vasúti menetrend!

A MÁV-csoport tájékoztatása szerint pályakarbantartási munkálatok miatt változik egyes vonatok menetrendje.

120 db fát ajándékozott a Tatabányai Erőmű a városnak

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a 120 éves Tatabánya Erőmű felajánlott Tatabánya városának 120 darab fát, hogy segítse városunkat a környezetünk védelméért folytatott küzdelemben.

A Szociális Munka Napja

2019.11.08. 16:57
A Szociális Munka Napja

Az Országgyűlés 2016. decemberi döntésével november 12-ét, a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappá nyilvánította. A hagyományokhoz híven ebben az évben is a Polgármesteri Hivatal dísztermében köszöntötték a Tatabánya járásban dolgozó szociális munkásokat.

Megalakult az új tatabányai közgyűlés

A tegnapi napon tartotta alakuló ülését Tatabánya Megyei Jogú Város közgyűlése, mely során városunk polgármestere Szücsné Posztovics Ilona, valamint a megválasztott képviselők mandátuma az eskü letételét követően hivatalossá vált.

Ünnepnapokon zárva tart a Parkolási Ügyfélszolgálat Tatabányán

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a Parkolási Ügyfélszolgálat a 2019. október 23-i és a november 1-i ünnepnapokon zárva tart. 

Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya új polgármestere

Szücsné Posztovics Ilona, az ellenzéki pártok jelöltje nyerte a tatabányai polgármester-választást 49,18 százalékkal. Második lett Schmidt Csaba eddigi polgármester 46,40 százalékkal, harmadik pedig a Mi Hazánk jelöltje, Boda Bánk László (4,42 százalék). 

Jogerősen elmarasztalta a bíróság a „Boldogulj Tatabányán” blogot

A „Boldogulj Tatabányán” internetes oldalon 2019. január 11-én „ELKÉPESZTŐ TATABÁNYAI SZEMÉTREFORM SCHMIDT CSABA MÓDRA! Két-háromszoros díjat is fizethetünk ezután, totális a káosz?!” címmel egy írás jelent meg, ami több valótlan állítást is tartalmazott.

Veszélyes lehet a szél a Turulnál!


A felerősödő szél miatt veszélyre figyelmeztetnek a szakemberek a Kő-hegyen.