Jobb bannerek

Közélet

Kiváló diákokat jutalmazott a kamara

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában csütörtökön két olyan diáknak és felkészítő tanáraiknak adott át elismerést Bencsik János országgyűlési képviselő, akik a 2017-es Szakma Sztár fesztiválon a Tatai-medence térségéből dobogós helyen végeztek.

Szépkorúak köszöntése

John Katalin alpolgármester asszony köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Lénárt Mihálynét és 90. születésnapja alkalmából Bögi János Ferencnét.

 

65 millió forintból újul meg a Puskin Művelődési Ház

A Kertvárosi Bányász Művelődési Ház után a bánhidai Puskin Művelődési Ház is megújulhat egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően. A mintegy 36,5 millió forintos támogatással megvalósuló energetikai korszerűsítéshez szükséges közel 30 millió forintos önrészt az önkormányzat biztosítja.

Hétvégére újabb havazás és ónos eső várható!

A lassan egy hete tartó zord időjárás az országos meteorológiai előrejelzések szerint nem hagyja el térségünket és a hét végére, újabb havazás és akár ónos eső is várható. Az önkormányzat a közútkezelő társasággal együttműködve folyamatosan tisztítja a csúszóssá váló utakat és a főbb járdaszakaszokat, míg a társasházak megközelítését biztosító járdaszakaszok takarítása a társasházak feladata.

Bűnmegelőzési hírlevél

A technikai fejlődés következtében az Internet a mindennapok része lett.  Használatával könnyebbé, egyszerűbbé tehetjük életünket.  A virtuális tér azonban valós veszélyeket is jelent. Digitálisan tárolt személyes és pénzügyi adataink megfelelő védelem hiányában illetéktelen személyekhez kerülhetnek. Az elkövetők módszerei időről- időre változnak, de az ajánlott biztonsági intézkedések és magatartási szabályok tudatos betartásával jelentősen csökkenthetőek a felmerülő kockázatok.

Újra itt a MOST Feszt!

2018.02.23. 14:07
Újra itt a MOST Feszt!

A Jászai Mari Színházban immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál 2018. március 21-25. között.

Rehling Konrád szobrával gazdagodott a Liget

Az egykori bányaigazgató bronz mellszobrát Schmidt Csaba polgármester és az alkotó, Böjte Horváth István leplezte le a színház melletti parkban. A mű megszületését a Geotech Kft. támogatta.

Ha tavasz, akkor fesztivál!

Kínálatában és hatókörében is gazdagodott a Tatabányai Tavaszi Fesztivál programja 2018-ban. Ezúttal a tatabányai rendezvények mellett két térségi településen, Tarjánban és Környén is jelentkeznek kulturális programokkal a fesztivál időszaka alatt. 

Boldog születésnapot, Eszti néni!

Egy kedves családi „összeesküvés” szerint óvodai dédiköszöntésre indult volna, de unokája különleges születésnapi meglepetéseként Schmidt Csaba polgármester úr köszöntését fogadta a 2018. február 14-én 80. születésnapját ünneplő Szabó Károlyné Eszti néni.

Szoboravató a Ligetben

2018.02.13. 12:31
Szoboravató a Ligetben

2018. március 21-én, szerdán 15 órakor ismét ünnepelni és emlékezni gyűlünk össze a Ligeti-tó parkjába, ahol ezúttal Szabó Ignác egykori kórházalapító bányaorvos bronz mellszobrát avatják fel.

Több mint 2,6 milliárdból fejlődhet tovább Tatabánya

2018-ban közel 1,2 milliárd forintból folytatódik Tatabányán a nagyszabású bölcsőde- és óvodafejlesztési program, de a gyermekintézmények korszerúsítése mellett gondot fordítanak  az orvosi rendelők felújítására is. Új helyszínre költözik az orvosi ügyelet, míg az alsó- és felsőgallaiak energetikailag teljesen megújult szolgáltatóházakat vehetnek majd birtokba. Kerékpárral is elérhető lesz az ipari park, ahol folytatódik az Üveggyári út kiépítése. Mind a nyolc projket a Terület- és Településfejlesztési Operítív Program keretében valósul meg.  A közel 2,6 milliárd forintos beruházásokról Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, Vejtey Miklós, Dózsakert önkormányzati képviselője számolt be az egyik fejlesztési helyszínen, az Arany János Óvodánál.

 

Isten éltesse Terike nénit!

2018. február 12-én a Polgármesteri Hivatal részéről Schmidt Csaba Polgármester Úr köszöntötte a 90 éves Sorbán Józsefnét.


 

A nagyadózókat köszöntötték

A város húsz legtöbb adót fizető vállalkozását köszöntötték délelőtt a Városháza dísztermében.

Szőke Mihályné kapta az Évgyűrű díjat

Az elismerést Schmidt Csaba polgármester nyújtotta át a Szépkorúak Bálján a Jászai Mari Színház, Népházban.

Ismét szép korúakat köszönthettünk

A Polgármesteri Hivatal nevében ezúttal a 90. életévét betöltött Izing Mihálynét és Vengrin Józsefné, Manci nénit köszöntötte Turainé John Katalin alpolgármester asszony.

Vigyázzunk az értékeinkre!

 A betörések, lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszon megszerzésére törekednek.

Pályázható a Földi Imre Sportösztöndíj, Reménység és Bajnok Program

Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy támogassa és díjazza Tatabánya színeiben kimagasló eredményeket elérő sportolóit. Ennek érdekében idén is kiírásra került a Földi Imre Sportösztöndíj kiegészítve a Földi Imre Bajnok és Reménység programmal.

Módosul a vonat menetrend

A MÁV-START Zrt. tájékoztása szerint módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok április 3. és 27. között a Ferencváros - Kelenföld állomások között  végzett pályakarbantartási munkák miatt.

Stúdium Ösztöndíj a második félévben is!

Havi tizenötezer forintos ösztöndíjat is érhet a legalább 3,0-as átlag a hiányszakmában tanulóknak!

Kivizsgálják a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos észrevételeket

Az önkormányzat vizsgálat lefolytatására kérte fel a városban orvosi ügyeletet biztosító Inter-Ambulance Zrt.-t egy, a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos, az interneten útjára indult petíció kapcsán. A kifejezetten egy gyermekorvos kapcsán felmerült negatív tapasztalatokról konkrét bejelentések eddig nem érkeztek a hivatalhoz, ezért nem indulhatott korábban vizsgálat az ügyben.