120 db fát ajándékozott a Tatabányai Erőmű a városnak

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a 120 éves Tatabánya Erőmű felajánlott Tatabánya városának 120 darab fát, hogy segítse városunkat a környezetünk védelméért folytatott küzdelemben.

A Május 1. parkban, az elmúlt években kiszáradt fák pótlásával folytatódik az őszi faültetés-sorozat, melynek során 30/35 cm körméretű tölgyfák kerültek elhelyezésre a park területén. Napokon belül vörös levelű juharok, díszkörték, hársfák, fűzfák és platánfák díszítik majd a város természeti környezetét.
A Tatabányai Erőmű a környezetszennyezés és a klímaváltozás elleni küzdelem eltökélt szereplője; megújuló energiaforrásból származó tüzelőanyaggal látja el Tatabánya városát hőenergiával és termel kapcsoltan villamos energiát. A fák beszerzési és telepítési költségét – az Önkormányzattal egyeztetett helyszínekre - az Erőmű vállalta, és elsősorban fasorok pótlására, kiegészítésére, illetve szakmailag indokolt helyekre, parkokba és járdák mellé kerülnek elültetésre. Mindegyik fa előnevelt, faiskolai díszfa, melynek további gondozását a város vállalja. A következő hetek során folytatódnak a kivágott fák pótlásából egyéb fásítási kötelezettségekből adódó faültetések a városban.