2018-ban is virágba borult Tatabánya

Télen sokszor elevenednek fel bennünk a nyári élmények és szívesen vissza is ugranánk az időben, vagy inkább előre, hogy ismét élvezhessük a napsütést és a természet szépségeit. Mi is nosztalgiáztunk egy kicsit, hogy felelevenítsük magunkban és az olvasókban a nyári, virágba borult városi utcaképeket.

Már megszokott, hogy városunkban a téli és az átmeneti időjárás elvonulta után köztereinket először a tulipánok és a muskátlik, majd az egynyári növények sokasága lepi el. A 2018-as évben sem volt ez másképp. Ha közlekedés közben kicsit körülnéztünk, akkor láthattuk, hogy sok helyen különböző színekben pompázó virágok kavalkádja varázsolta szebbé az utcafrontokat, tereket.

A tavasz beköszöntével először tulipánok lepték el a virágágyásokat, melyek igazán szép látványt nyújtottak és harmonikussá varázsolták a zöldterületeinket. Majd vörösbe öltözött a város és muskátlik népesítették be a villanyoszlopokat, ez után az egynyári növények ültetése zajlott folyamatosan, hogy Tatabánya még szebb lehessen. Lássuk hol és mennyi virág díszítette a különböző városrészeinket.

A 2018-as év során közel 2700 négyzetméternyi területen került sor a virágok elültetésére. A városközpontban közel 15 ezer egynyári növény díszelgett. Újvárosban szintén 15 ezer körüli az a szám, amely az elültetett virágok számát jelezte. Városunk élettel teli kis tavának, a Csónakázó tó közvetlen környezetének pompáját 750 szépség ékesítette. Kertvárosban is nagy volt a kavalkád, hiszen a lakók által a kertes házak elé ültetett növények, bokrok, fák mellett közel 2 ezer közterületre kihelyezett virág díszelgett. A Bánhidai városrészben is sok virágágyás telt meg, jóformán 7 ezer egynyárival. A lakótelepek sem maradtak ki a szórásból. A Gál István és a Sárberki lakótelepeken összesen közel 4 ezer palánta került beágyazásra. Óvárosban a Ságvári Endre, Szent Borbála és Béke út pompázott teli virággal, méghozzá 12 ezer darabbal. Dózsakertben a körforgalmak, terek és az új sétálóutca is kapott a növényekből, nem is keveset, 5 ezer palántát. A szirmok sokszínűsége Alsógallát is meghódította, ahol 4 ezer dísznövény emelte a közterek hangulatosságát. Milyen sok virág igaz? Ezeket a nagy számokat látva bátran mondhatjuk a virágok városa is vagyunk.

Ebben a nyári időszakban összesen 65 ezer darab egynyári dísznövény tette szebbé és színesebbé Tatabányát.