A Konzum-vasútállomás felújítására kér forrást Tatabánya polgármestere

A Országgyűlés Gazdasági Bizottsága elé kerül a téma. Törvénymódosító javaslatként tárgyalják a lakosság által leginkább várt beruházásához kapcsolódó előterjesztést - hozta nyilvánosságra a fejleményt Szücsné Posztovics Ilona polgármester, a közösségi oldalán.

“Magyarország 2020. évi költségvetéséből a vasútállomás felújítására kérek forrást. Számomra a legfontosabb cél a KONZUM-vasútállomás felújítása, ezáltal az akadálymentes közlekedés biztosítása. Az a vád ért, miért nem szerepeltetek 50-100 millió forintot a 2020. évi tatabányai költségvetésben ezen cél elérése érdekében. Az elmúlt hónapokban tárgyalásokat folytattam, hogyan tudom átcsoportosítani az „Új vásárcsarnok építés” forrásait a KONZUM felújítására, de ezzel párhuzamosan az elmúlt napokban megkerestem négy különböző ellenzéki és kormánypárti országgyűlési képviselőt, hogy adjanak be a Parlamentbe - a vita alatt lévő költségvetési törvényjavaslatokhoz - módosító indítványt a tatabányai KONZUM-vasútállomás felújítása érdekében. Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarország társelnöke meghallgatta kérésünket és benyújtotta az országgyűlés számára módosító javaslatként. Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága a jövő hét folyamán tárgyalni fogja ezt a törvénymódosító javaslatot, mely 3 milliárd Ft-ot biztosítana a tatabányai KONZUM épületének felújítására.

A Modern Városok Program keretében a Kormány és Tatabánya Megyei Jogú Város között köttetett megállapodásban kiemelt beruházási tervként szerepelt a város közlekedésének korszerűsítése.

A 2019. szeptemberi kormánydöntés alapján Tatabánya mégis kikerült az intermodális csomópont fejlesztéseket tartalmazó kormányzati programból is.

A járványügyi helyzet jelentősen átrendezte Magyarország költségvetését. Ha ez nem teszi lehetővé új épület létrehozását, az általam javasolt KONZUM épület felújítására tervezett javaslatot fogadja el a kormány – ez a tatabányai emberek érdeke, amit minden döntéshozói szinten képviselni fogok!

Figyelemmel kísérem jövő héten a javaslat sorsát és beszámolok Önöknek a szavazás eredményéről.”