A Szociális Munka Napja

Az Országgyűlés 2016. decemberi döntésével november 12-ét, a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappá nyilvánította. A hagyományokhoz híven ebben az évben is a Polgármesteri Hivatal dísztermében köszöntötték a Tatabánya járásban dolgozó szociális munkásokat.

A szociális munka ünnepén a figyelem középpontjában azok a szakemberek állnak, kik az év minden napján segítik, gondozzák a rászoruló honfitársainkat. A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) munkatársai Tatabánya, Gyermely, Héreg, Környe, Tarján, Szárliget, Szomor, Várgesztes, Vértessomló, Vértesszőlős és Komárom-Esztergom megye területén látják el a rászoruló családokat, gyermekeket, időseket, fogyatékkal élőket, illetve a mentális problémákkal küszködő embereket.

Az ünnepségen jelen volt Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és a Tatabánya Járás településeinek polgármesterei, illetve Tatabányai Megyei Jogú Város Humán Irodájának képviselői is.

A hagyományokhoz híven Mecsei Ilona, az ESZI igazgatójának beszéde nyitotta meg az eseményt, melyben az elmúlt egy év szakmai és szervezeti átalakulásairól tájékoztatta az egybegyűlteket. Az igazgató asszony összegezte a tavalyi évben elvégzett feladatokat, beszélt az intézmény strukturális fejlesztéseiről, és említést tett a jövőbeni tervekről is. Végül megköszönte a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) dolgozóinak munkáját, kik az elmúlt években szívvel-lélekkel és magas szakmai színvonalon végezték munkájukat.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony beszédében megköszönte a szociális területen dolgozó kollégák áldozatos, sokszor emberfeletti munkáját és háláját fejezte ki az intézmény gazdasági, adminisztratív feladatköreit ellátó munkatársak felé is. Hozzátette, az Önkormányzat felelőssége, hogy megteremtse a megfelelő körülményeket a kistérségben dolgozók számára, ahhoz, hogy e nemes, ugyanakkor fizikailag és lelkileg is megterhelő feladatot maradéktalanul elláthassák.
Az összegző gondolatok után Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony és Mecsei Ilona igazgató asszony emléklapokat adtak át az ESZI jubiláló, újonnan belépő, valamint a magas szintű, példamutató munkát végző dolgozóinak.

Az ünnepségen tizenkilenc fő részesült igazgatói dicséretben, egy pályakezdőt köszöntöttek, egy főt a 40 éves, három főt a 25 éves, illetve további tizenhárom főt a 30 éves közalkalmazotti jogviszonya alapján ismertek el.