A szociális munka ünnepe

Önkormányzatunk dísztermében köszöntötték a járásban dolgozó szociális munkásokat.

Ünnepélyes keretek között köszönték meg a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) dolgozóinak munkáját, kik az elmúlt években felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végezték munkájukat
Az Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy november 12-ét, a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappá nyilvánítja. Ezen a napon ráirányítjuk a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat.
Az állófogadással, zenés-verses műsorral egybekötött intézményi ünnepségem Mecsei Ilona, az ESZI igazgatója tájékoztatta röviden az egybegyűlteket az elmúlt időszak megvalósult feladatairól és eredményeiről, valamint a jövőbeni tervekről.

Az összegző gondolatok után Schmidt Csaba Polgármester az Igazgatóasszonnyal együtt adta át az elismeréseket az ESZI jubiláló, valamint a magas szintű, példamutató munkát végző dolgozóinak. Polgármester Úr megköszönte a szociális területen dolgozó kollégáink sokéves áldozatos munkáját, kiknek segítségével számos kisiklott élet került vissza a jó útra, és mellyel hozzásegítették a város elesettjeit, hogy újra a társadalom hasznos tagjává váljanak.