Átadták a Megyei Príma Díjakat

A megye gazdasági-, kulturális- és sportéletének kiválóságait köszöntötte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete a Jászai Mari Színházban. A Megyei Príma Díjátadó Gálaesten a tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskola is a kitüntetettek közé került.

A programot Pordán Zsigmond, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezetének elnöke nyitott meg, felidézve Demján Sándor üzletember, idén elhunyt VOSZ elnök gondolatait, kiemelve a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. A Príma Díjakat is most adták át. Három Príma-díjazott plakettet, egy aranymedált és egy-egymillió forintos pénzjutalmat, míg a Príma Közönségdíjas és a Príma Különdíjasok a plakett és az aranymedál mellett 250-250 ezer forintot vehettek át. Príma Díjat vehetett át Dezső Marianna (a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevében), Lévai Ádám művésztanár (akit Tata városa különdíjjal is elismert), valamint dr. Pák Gábor. A Príma Közönségdíjas az Oroszlányi Sport Egylet (OSE-LIONS kosárlabdacsapat), a két Príma Különdíjas pedig Prohászka Marcel nyugalmazott középiskolai igazgató és Wehner Tibor író-művészettörténész lett. Természetesen a többi jelölt, a Esztergomi Várszínház, Besey László építésztervező, statikus, a Cseperedők Néptánc Közhasznú Egyesület és a 24 Óra munkásságát is elismerték a gálaesten a támogatók felajánlásainak köszönhetően.
A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat az idén a Segítő Jóbarátok vehetették át a gálán. Az elismerést Honosiné Máhr Ágnes, Honosi Mihály, Dr. Farkas Károly és Dr. Dombi Péter, a Segítő Jóbarátok alapítói vették át a színpadon.
Az idén kilenc vállalkozás érdemelte ki, hogy szakmai díjat kapjon a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől, emellett decemberben, az országos Vállalkozók Napján díjat vehet majd át a Thermotechnika-Crown Cool Kft., a Collin Center Plusz Kft., a Turul Média Kft. és Pordánné Balázs Ibolya, okleveles könyvvizsgáló, a VOSZ megyei titkára is.