Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa

A Honvédelmi Sportszövetség által szervezett országos rendezvénysorozat 7. állomásához érkezett Tatabányán, mely ebben az évben II. Rákóczi Ferenc fejedelem emléke előtt tisztelegve a „Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa” nevet viseli.

A honvédelmi nevelés kiemelt célja, hogy a fiatal korosztály sportos és játékos formában közelebbről is megismerkedhessen nemzetünk múltjával, miközben a honvédelmi nevelés és testtudatosság eszméivel is találkoznak. A Földi Imre Sportcsarnokban megrendezett versenyre összesen tíz hazai és külföldi csapat nevezett, akik számos, a honvédelemhez kapcsolódó versenyfeladatokon mérték össze tudásukat, mint például az íjászat, lövészet, vívás, akadálypálya, tájékozódási futás, sor- és váltóverseny, távirányítós jármű vezetés, szellemi vetélkedők.

Schmidt Csaba Polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a már egészen fiatal korban fontos, hogy megismertessük a gyermekekkel a honvédelem és nemzeti értékeink fontosságát, illetve, hogy a sport összetartó ereje által igazi barátságokra és életre szóló élményekkel gazdagodhatunk.

A nemzetközi döntőre június 7-én kerül sor Budapesten.