Benedek Elek Óvoda

Benedek Elek (1859-1929) szeptember 30-án született, és születésnapjához igazodik a Népmese Napja. Ez az oka annak, hogy ezen a napon tartották a Ságvári Óvoda átkeresztelését, és lett Benedek Elek Óvoda.

Benedek Elek mindig fontosnak tartotta, hogy magyar népmesét adjanak a gyermekek kezébe, mert a mese a nép lelkét, örömét, bánatát, mindennapjait tárja eléjük. A gyermekirodalom művelése számára misszió volt.

Schmidt Csaba polgármester az ünnepség nyitó beszédében kiemelte, hogy „minden intézmény neve utal annak küldetésére és ez is bizonyítja, hogy ebben az intézményben központi helyen a gyerekek és nevelésük áll.”

A városi intézmények összevonásai miatt volt szükség a tagintézmények átnevezésére. A névadó ünnepségen sokan megjelentek a városvezetésből és testvérvárosunkból, a székelyudvarhelyi Eszterlánc Óvodából is érkezett egy nyolc fős pedagógus csoport. A Bárdos Kórus megindító éneklésével kezdődött a rendezvény, majd a Napocska csoportosok körjátéka és éneke színesítette tovább az eseményt. Schmidt Csaba elismerően beszélt az intézményben folyó munkáról, a fejlesztések minőségéről és százezer forintot ajánlott fel az újonnan átkeresztelt óvodának könyvvásárlás céljára.