Borverseny Felsőgallán

32 féle bort neveztek a szőlészgazdák a Széchenyi István Művelődési Házban megrendezett borversenyre.

A Felsőgallai Baráti Kör Egyesület idén, már a 24. alkalommal hívta versenyre a környék legfinomabb nedűit, köztük vörös, fehér és rosé borokat értékeltek a bírák: Horváth Mihály, a Tata és környéke hegyközség hegybírója, Szilágyvári Kálmán szőlész-borász.

 

A hagyománnyá vált eseményen Turainé John Katalin képviselő asszony, a Felsőgallai Baráti Kör Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és üdvözölte a meghívott vendégeket. Beszédében röviden összefoglalta az egyesület korábbi munkáját és az eddig elért eredményeket. A kóstolást rövid műsor előzte meg, az érdeklődőknek Felsőgallai Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport tartott hangulatos bemutatót.

A versenyen a bírák építő kritikáikkal, véleményük megfogalmazásával igyekeztek a gazdák segítségére lenni, hogy még jobb, zamatosabb bort tudjanak készíteni. Az okleveleket Turainé John Katalin képviselő asszonytól és Horváth Mihály borbírától vették át a részvevők.

Meglepetésműsorral is készültek a házigazdák. A borverseny napján rendezték meg Felsőgallán a Baráti Kórustalálkozót is, melyre a Szekszárdi és a Fertőrákosi Dalkör kapott meghívást. A kórusok végül egy közös dallal is megörvendeztették a közönséget.

Kilenc bor nyert aranyminősítést: Beer Antal cserszegi fűszeres borával, Krancz János három, Králl Attila és Koch Ádám két-két különböző mintával.

Ezüstminősítést hét bor kapott: Takács Attila, Beer Antal, Kostyál János, Krancz János, Moizes Gyula, Hajdú Ferenc két nedűje érdemelte ki az elismerést.

Bronzminősítést tizenegyen értek el: Hamburger Antal, Fenyvesi Béla, Radics László, Fischer István, Takács Attila, Varga László, Hajdú Ferenc, Sallai János, Bukovina János, Králl Attila, és Krancz János kaptak oklevelet az általuk készített borokért.