Bővül a Gördülő Piac Tatabányán

Guruló alma, egészségtől duzzadó, kiskertekből származó zöldség és gyümölcs, fűszerek. Ízletes, házi készítésű sajtok, illatos mangalica kolbász, szalonna, sonka, levendula. Ez jellemezte megnyitása óta a Gördülő Piac választékát, ahol kedves árusok kínálták és kínálják hétről hétre minden csütörtökön portékáikat.

 

Biztos program, megszokott városkép fogadta ezeken a napokon a város közösségi életének részeként az ide látogatót. Mert hiába megyeszékhely, azért Tatabánya városának lakói nem csupán a bányász emlékeiket, de megőrzik azokat a tradíciókat is, melyet a zöldség és gyümölcstermesztés, és az állattenyésztés évszázados hagyományaiból, a kertvárosias jellegből fakadóan annyira szeretünk.

És mennyire más is ez a termék, mint a nagyáruházak polcain található. Zamatosabb, színesebb. Arról nem is beszélve ahogyan a természetes ízek kedvelői mondják: tudjuk, hogy mit is eszünk. Szeretjük nem csupán azért, mert a piac külön hangsúlyt fektet arra, hogy az itt árusított termékek megbízható forrásból származzanak, házias, adalék- és ízfokozó mentes termékek legyenek, hanem azért is, mert a vásárlást közösségi élménnyé teszi a készítő és a vásárló bizalmon alapuló kapcsolata, és a személyes találkozás a két fél között közelebb hozza a vidéket és a várost egymáshoz.

Az itt árult termékek az úgynevezett készítői (30-40 km-es) távolságra teremnek Tatabányától. Illetve a Gördülő Kosár Vásárlói Közösség termelői kertjében helyben, a Mozgáskorlátozottak Helyi Szervezete által megtermelt termékek, melyeket idényben maga a vásárló választhat ki szüretelés előtt akár személyesen, de megrendelheti az interneten is.

 A Gördülő Piac szerelmesei tudják mindezt, hiszen ezért járnak a piac megnyitása óta ide. Ami újdonság, és igazán növeli a tradicionális, falusias jelleget, és amivel bővül a piac kínálata, az a kisállatbörze, mely nem csupán az állatok árusítását jelenti, hanem egyúttal segítséget is az állattartás iránt érdeklődő, abban kevéssé járatos fiatalok számára.

Továbbá az eddigi csütörtöki vásári napon túl a piac ezentúl minden hónap 3.vasárnapján is várja vásárlóit reggel 8 órától.

Hogy Ön még nem járt itt? Ezt mindenképpen látnia kell!

A megyében másodikként induló Gördülő Kosár Bevásárló Közösség Tatabányán a Madách Imre út 7-9 szám alatt található. Nyitva tart csütörtök 16-18 óráig, valamint minden hónap 3. vasárnapján reggel 8 órától.