Bővül a kamerarendszer Felsőgallán

A város önkormányzata sikeresen pályázott a Belügyminisztérium által kiírt „ A közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatása” című pályázatán a felsőgallai kamerarendszer fejlesztésére – jelentette be Schmidt Csaba polgármester a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón. A rendezvényen jelen volt Turainé John Katalin, a település önkormányzati képviselője is.

Schmidt Csaba hangsúlyozta: a felsőgallai pályázat tartalmazza a régi kamerarendszer cseréjét, felújítását és a nyolc kamera bekötését a központi rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy a már meglévő kamerák cseréjén kívül új kamerákat is telepítenénk körzetünkbe, érintve az évszak utcák és Hatos-telep környékét is. A régebbi kamerák nem kompatibilisek a kiépülő rendszerrel, azért van szükség a cseréjükre - tudtuk meg a polgármestertől. Napjainkban a közbiztonság megőrzésének legkorszerűbb módja a kamera rendszerek telepítése, hiszen a közterületek képeinek közvetítésével, folyamatos figyelemmel követhetők az ott történtek. -Nagyon örülök, hogy megvalósulhat a kamerarendszer bővítése itt nálunk Felsőgallán is, és hogy az itt élő emberek nyugodtabban hajthatják álomra fejüket ezután ­– fogalmazott Turainé John Katalin.

 

Tatabánya városa az elmúlt években jelentős lépéseket tett a közbiztonság javítása érdekében, ennek első fontos lépése volt a megújult Árpád téren és környékén a térfigyelő kamerarendszer kialakítása.  Az új rendszer olyan diszpécser központba került bekötésre, ahol a kamerák által figyelt körzetben online, valós időben is nyomon követhetők az események. Újvárosban, Óvárosban és Kertvárosban bővült a térfigyelő rendszer. A fejlesztésekkel a 32 helyett 51 kamera üzemel a városban. A közbiztonsági projekt során várhatóan hét új kamerát helyeznek ki Újváros forgalmas pontjain, így a Béla király körtéren, a Mártírok útján, a Vértes Agorájánál, a Kond vezér úti piacon, a Győri úton és a Komáromi úton. A hamarosan elinduló „Hagyomány és megújulás Óvárosban” városfejlesztési projekt része az óvárosi térfigyelő rendszer kiépítése. Az első ütemben - ebben az évben - a Gál lakótelepen és Ságvári úton öt kamerát helyeznek ki, a későbbi második ütemben a Május 1. parkban hetet.