Dalostalálkozó

Szekszárdi, fertőrákosi és felsőgallai énekkarok találkoztak a Széchenyi István Művelődési Házban.

Már délelőtt dalra fakadtak a fellépő kórusok, a műsort a magyarországi németek Himnuszával nyitották. Saltzer Géza, a KÓTA Nemzetiségi Bizottságának elnöke elmondta, családias hangulatban szerették volna eltölteni a közös időt, így rendhagyó módon a csoportok nem is a színpadon, hanem az asztalokkal körülvett üres részen adták elő műsorukat.

 

A megjelenteket és a vendégkórusokat Turainé John Katalin alpolgármester asszony köszöntötte, aki elmondta, csodálatos dolog hogy ezek a német nyelvű dalok fennmaradtak az évtizedek folyamán, és az együttesek tevékenységükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy az utókor számára is fennmaradjanak. Alpolgármester asszony felhívta a figyelmet arra is, hogy már városunkban is megalakult az Értéktár Bizottság, így lehetőségünk van arra, hogy egy sokak által ismert dalt felvételre javasoljunk.

A hangverseny után a résztvevők a város szívébe utaztak, ahol meglátogatták a Tatabányai Múzeumot, a Fő teret és az Élet fáját, később a felsőgallai Borversenyen is részt vettek, ahol a három kórus közös produkcióval is megörvendeztette a nagyérdeműt.