Elmaradnak a városi nagy rendezvények

Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere tájékoztatása alapján a járványveszély miatt idén elmarad az augusztus 20-i rendezvény és a 70. Bányásznap rendezvénysorozata is.

 

Szücsné Posztovics Ilona polgármester közösségi oldalán azt írta, egyeztetéseket folytatott a programszervezőkkel, a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetőjével és a közbiztonságért felelős tanácsnokkal, Boda Bánk Lászlóval. Egyetértettek abban, hogy Tatabánya lakosságának egészségvédelme érdekében az augusztus 20-i városi szabadtéri ünnepség és a 70. Bányásznap rendezvényei is el kell maradjanak.
 
A városvezetés a civilszervezetek és a magánszemélyek által tervezett kültéri tömegrendezvények megtartását, a résztvevők bizonytalan létszáma és a magas egészségügyi kockázat miatt nem ajánlja. A rendezők kötelesek a mindenkori előírásoknak megfelelő résztvevő számot tartani.
 
A Bányásznapi koszorúzások, a megemlékezések, a városi díjak átadása és a Tulipános Ház megnyitója kontrollálható létszámmal megrendezhető. 
 
A polgármester arra kérte a tatabányaiakat, hogy kellő figyelemmel, a központi előírások betartása mellett válasszon programokat családjának az elkövetkezendő hetekben.
 
A szeptember első hétvégéjén sorra kerülő, Tulipános Ház megnyitójához kapcsolódó közönségprogramokról a következő héten adunk tájékoztatást a város felületein és a Vértes Agorája online fórumain is.