Fejei Lajosné Ilonka nénit illeti a Felsőgalláért-Díj

A Széchenyi István Művelődési Ház a falusiak legfontosabb közösségi színtere, itt működik 1991 óta a Felsőgallai Baráti Egyesület is, amely minden évben elismerését fejezi ki egy olyan embernek, akinek életútja, munkássága, közéleti tevékenysége, elhivatottsága példaértékű. 

Az idei évben Fejei Lajosné Ilonka nénit illeti a Felsőgalla Díj, aki Felsőgalla közösségéért végzett kimagasló munkájáért, és a szépkorúak évtizedeken keresztül való összefogásáért méltón veheti át ezt az elismerést. Ilonka néni sokéves áldozatos munkája, melyet rengeteg odaadással, szeretettel végzett, kollégái és barátai számára felejthetetlen pillanatokat okozott. Odafigyeléssel és mérhetetlen türelemmel gondoskodott a közösség minden tagjáról, munkássága nagyban hozzájárult a Felsőgallai Nyugdíjas Klub jövőjéhez.
John Katalin alpolgármester asszony, Felsőgalla Közösségének nevében köszöntötte Ilonka nénit. Szívből gratulálunk, további szép együtt töltött éveket és jó egészséget kívánunk Neki!
Fejei Lajosné. született Vicskó Ilona, a felsőgallaiak Ilonka nénije, 1930-ban látta meg a napvilágot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Balajt községben. Onnan rövid időn belül Felsőgalla közelébe, Mesterberekbe költözött a család. Elemi iskolába járt itt, majd ezt követően polgári iskolába Bicskére, közben családja és három testvére Szárligetet választotta lakóhelyül. A háború utáni nehéz évek közepette kötött házasságot a felsőgallai születésű Fejei Lajossal. Az ötvenes évek elején két gyermekük született, háztartásbeliként őket nevelte. 1962-ben a Városgazdálkodási Üzemnél dolgozott, majd ezt követően hét évig a Széchenyi István Általános Iskola munkatársa lett. Nagyon sokat segített kollégáinak, többször helyettesített, szerették őt, tekintélye volt. 1984-ben ment nyugdíjba a Tatabányai Szénbányák Vállalat Anyagellátó Üzemétől. Ezután lett aktív tagja a Felsőgallai Nyugdíjas Klubnak. 1999 őszén a Nyugdíjas Klub akkori vezetője, a tagság akkori támogató egyetértésével átadta pozícióját Ilonka néninek, aki 2010 végéig minden energiáját a Klub sikeres működésére fordította. Nagyon jó indulatú, emberséges vezető volt, aki figyelemmel kísérte a tagok életét. Ha valaki nem jelent meg egy klubnapon felhívta, érdeklődött nincs-e valami baja, esetleg segíthet-e. Sok kirándulást szervezett, megalakította a klubtagok színjátszó körét. Ő tanította be a szerepeket, és maga is írt darabokat. A klubnapokra kvízjátékokat készített, ezenkívül megszervezte, és ő vezette az énekkart, és maga is írt dalokat, a klub életének eseményeit feldolgozva. A városban működő össze nyugdíjas klub ismerte a felsőgallai nyugdíjasokat, mert felléptek rendezvényeiken, így idővel nagyon szoros barátság alakult ki a többi klubbal. Ilonkát mindenki nagyon szerette és tisztelte, nagyon jó szervező volt, és számon tartotta a környezetében élők nehézségeit, problémáit, és ahol tudott, segített. A régi tagság egyöntetű véleménye szerint, ha nem Ilonka néni lett volna ez időben a Nyugdíjas Klub vezetője, talán a Felsőgallai Nyugdíjas Klub nem is létezne. Egészségügyi állapotának romlása miatt vezetői a tisztségről sajnos le kellett mondania, de körülményeihez képest még részt vett a Klub életében.