Idei fejlesztések Óvárosban

A Ságvári Endre út és a Népház utca találkozásánál tartott sajtótájékoztatót Schmidt Csaba polgármester, a környéket 2015-ben érintő fejlesztésekről és beruházásokról.

Óváros és Alsógalla infrastruktúrája látványos változásokon megy keresztül a következő időszakban. A „Hagyomány és megújulás Óvárosban” elnevezésű projekt részeként, a nyár folyamán fejeződhet be az a nagyszabású beruházás, aminek köszönthetően a Ságvári út és a Népház utca is megújul. Az útburkolat cseréje mellett, zárt csapadékvíz-elvezetési rendszert építenek ki, rendbe hozzák a járdákat, a szegélyeket, ahol szükséges, füvesítenek az út mentén, továbbá cserjéket és díszfákat telepítenek a területre. A biztonságosabb és kényelmesebb közlekedés érdekében öblös buszmegállót építenek ki az árkád előtt, így a járművek nem akadályozzák a forgalmat a jövőben.

A polgármester ezután arról beszélt, hogy a választókörzetben kisebb beruházások érintik az intézményeket is, az Óvárosi Bölcsőde udvarán található tárolókat átfestik, az épületen tető, illetve nyílászárócserét, javításokat végeznek. A Benedek Elek Óvoda udvarán álló játékokat is helyre hozzák, ide új padokat is kihelyeznek az idén. A sportuszodához vezető lépcsősor már nem biztonságos, elbontását követően egy térkő burkolatú felületen lehet majd közlekedni a strand felé. Az építményt vasbeton támfallal erősítik meg és korláttal egészítik ki. Itt a garázssor felőli járdát is aszfalt burkolatúra cserélik.

Alsógallán a Mátyás Király úti óvoda parkolóját bővítik a szakemberek, párhuzamos férőhelyeket alakítanak ki a gépkocsik számára. A Nyárfa úti garázsok esővíz problémáit is megoldják ebben az évben, olyan rendszert építenek ki, ami a környék adottságainak megfelelően vezeti el a csapadékot.

A város egyik legforgalmasabb útszakasza, a Táncsics Mihály út felújítása is gyors ütemben halad. Itt nem csak az út, hanem a járda is új burkolatot kap. Mivel a munka faltól falig tart, a vízelvezető rendszert is kiépítik, egységesítik a beállókat, végül fákat telepítenek az érintett területekre.

Schmidt Csaba elmondta, szerencsésnek érzi magát, hogy egy olyan körzetet képviselhet, amely egyrészt Tatabánya legrégibb városrésze, másrészt egy dinamikusan fejlődő, lehetőségekben gazdag terület.