Fogadj örökbe egy könyvet!

A könyvtárak hete keretén belül került megrendezésre a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban a „Fogadj örökbe egy könyvet!” elnevezésű program és kiállítás. 

A rendezvényen bemutatásra kerültek könyvtárunk muzeális gyűjteményének azon darabjai, melyek restaurálása kiemelten fontos. Bárki megcsodálhatta a több száz éves alkotásokat, aki ellátogatott a könyvtárba, sőt örökbe is fogadhatta a műveket, hiszen az esemény legfontosabb központi célja ez volt. A darabka történelmet rajtő könyvek nem sokáig árválkodtak hála az olyan magánszemélyeknek és tatabányai kötődésű vállalatoknak, akik szívükön viselik értékeinket.

Több támogató is akadt, akik felajánlották anyagi támogatásukat és vállalták az egyes darabok restaurálási költéségét. Schmidt Csaba polgármester úr is a támogatók közé állt és a „Magyarország Krónikája 1740-ig” című alkotás restaurálásához járult hozzá nagy örömmel, tudva azt, hogy egy darabka történelem megóvását segíti.

Továbbá örökbe fogadott Pruzsina Alice, a Rudolph Ipari Logisztikai Kft., az AGC Glass Hungary Kft és a Könyvtári kollektíva is. A restaurálásra szoruló, nagy értékű művek sora azonban nagyon hosszú, így a könyvtár továbbra is várja azon segítőkész tatabányai magánszemélyek és vállalatok jelentkezését, akik hozzájárulnak, hogy megőrizhessük az utókor számára ezeket a történelmi értékeinket.