Fontos változások a kórházban

Folytatódnak a sürgősségi osztály kialakítási munkálatai a Szent Borbála Kórházban, emiatt március 9-től több változás is életbe lépett.

A Központi Laboratórium és a Központi Radiológia (CT, UH, RTG és Mammográfia) több helyszínen működik az építkezés alatt.

A syncumaros (véralvadásgátlót szedő) betegek vérvétele a B épület földszinti vérvevő helyén történik változatlan időben. A leletkiadás az L épület földszinti Betegfelvételi irodában munkanapokon 11 és 13 óra között történik. A kismamáknak vérvételre és Down-szűrésre az L épület földszintjén kell jelentkezniük a terhes gondozó helyiségben, munkanapokon reggel 7 és 9 óra között. A leletkiadás is a terhes gondozóban van: időpontjáról az asszisztens ad tájékoztatást.

A Központi Radiológián az előjegyzés röntgen, ultrahang vizsgálatra személyesen a H épület földszintjén, az RTG recepción történik vagy a 06-34/515-482-es telefonon, munkanapokon 7.00-14.30 óra között.

Mammográfiai vizsgálatra személyesen a H épületben, a Mammográfia recepción, vagy a 06-34/515-565-ös telefonon, munkanapokon 7.00 és 14.30 óra között lehet jelentkezni.

Az RTG betegfelvétel során a vizsgálatra érkezéskor a H épület földszintjén, az RTG recepción kell bejelentkezni (érvényes személyi igazolvány, TAJ-kártya, pontosan kitöltött beutaló szükséges).

Az RTG és ultrahang vizsgálat bejelentkezés után: az L épület 2. emeletén történik (betegkísérőt biztosít a Kórház).

A mammográfia a régi helyén, de új betegútvonalon közelíthető meg (betegkísérő segítséget biztosítanak).

A vizsgálathoz szükséges előkészületek:
- A vizsgált testrészről minden testékszert (fülbevaló, hajcsat, piercing..stb.) a felvétel előtt, lehetőleg még otthon, távolítsanak el.
- Március 9-től az ambuláns betegellátásnál megszűnik a hagyományos RTG-film, helyette CD-n adja ki a Kórház a vizsgálat képanyagát.
- Üres (kizárólag egyszer írható!) CD-t a beteg vigye magával, aki nem visz, vásárolhat az L épületben található Büfében.
- Hasi ultrahang vizsgálat éhgyomorra és telt húgyhólyaggal történik. Az állandó gyógyszerek bevehetők szénsavmentes vízzel.

A leletkiadás a vizsgálatot követő munkanap 12.00-15.00 óra között, a H épület földszintjén, az RTG recepción történik.

A hagyományos RTG film megszűnik. Digitalizált felvételeket a beteg által vitt (kizárólag egyszer írható!) CD lemezen lehet elvinni.

A betegútvonalak megnőnek. Az építkezési munkálatok időnként erős zajjal járnak.