Harmincöt éves a Váci Iskola

Harmincötödik születésnapját ünnepelte a Váci Mihály Általános Iskola, az egyik legfiatalabb oktatási intézmény a városban. Talán éppen ezért nem meglepő, hogy működését a lendület és a dinamizmus jellemzi.

 „Váci hét” elnevezést kapta az a programsorozat, ami az elmúlt napokban zajlott az iskolában. Megtartották a Váci Mihály szavalóversenyt, rajzkiállítás és sport nap is volt, de valójában mindenki a Földi Imre Sportcsarnokban tartott gála műsort várta a legjobban, ahol Schmidt Csaba polgármester is köszöntötte a születésnapos intézményt.
Köszöntő beszédében a polgármester kiemelte, hogy: az itt folyó tanulmányi és közösségi munka célja mindig a minőségre való törekvés volt, majd hozzátette nem meglepő, hogy ennyire sokan ünnepelnek itt, hisz a fél városrész koptatta ennek az iskolának a padjait.  Schmidt Csaba miután gratulált a tantestületnek a magas színvonalú munkájához, egy gyönyörű virágcsokorral ajándékozta meg az intézmény igazgatónőjét.
Kenézné Benyeczkó Ilona, igazgatónő minden dolgozónak megköszönte az energiát, lelkesedét, szaktudást és a szabadidőt, amit nem ritkán feláldoztak az iskola érdekében és külön köszöntötte azt a két pedagógust, aki az iskola kezdete óta a tantestület tagjai. Szalainé Hegyeshalmi Ilona és Kiss P. Terézia tanítónők jelenleg első osztályosokkal foglalkoznak és az ő szárnyai alatt nevelkedő elsősök táncműsora nyitotta meg a gálaműsort. Ezen kívül fellépett az énekkar, hallani lehetett Váci Mihály verseiből néhányat, népdalcsokrok hangoztak el, bemutatkozott a Thália Alapművészeti Iskola is műsorával és a dráma szakkör is bemutatóval készült. De itt még nem ért véget a program, mert angol és német nyelvű előadásra is sor került, valamint a hatodik „c” osztály sportos műsorszámára, amit a tornászok látványos bemutatója követett. A produkciókat a finálé, azaz egy közös éneklés zárta.
A gála ünnepségen részt vett Bereznai Csaba alpolgármester és Fenyvesi Veronika, az oktatási iroda vezetője is.