Hőségriadó van érvényben!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható és a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladhatja a 25 C̊-ot, ami az egészségre ártalmas lehet. Ezért augusztus 8-tól, azaz mától egészen augusztus 10, péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben Tatabányán.

A város két pontján, Dózsakertben a sétálóutcában, míg Újvárosban a piactéren osztanak vizet a hőségriasztás érvényességéig, az alábbi időpontokban:

2018.08.08. Szerda: 13.00 órától 15.00 óráig

2018:08.09-10. Csütörtök, Péntek: 11.00 órától 15.00 óráig

Nem csak vízosztással, de a városban található ivókútak révén is felfrissülhetnek a lakók.

Ivókút található az alábbi helyszíneken: Újváros - Árpád tér, Május 1. Park, a Vértes Agorája előtt, Jubileum Park, Turul emlékmű, Dózsakert – örökmozgó játszótér

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok, például a kisgyermekek, az idősek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők; de fokozottan kell figyelni a házi kedvencekre is.

A 65 évnél idősebbek, szívbetegségekben és magas vérnyomás betegségben szenvedők a melegben fokozódó panaszaikkal azonnal forduljanak orvoshoz.