Igényeljen Ön is komposztáló ládát!

Az igénylőlapot érdemes minél hamarabb leadni, hiszen a beérkezés sorrendjében a ládák számától függően tudják biztosítani őket a lakosság számára!

A lapra szerelhető, könnyű műanyag ládák a komposztálás biológiai folyamatához nyújtanak segítséget. Minden háztartásban keletkezik olyan melléktermék, aminek szerves anyagait a talajban élő mikroorganizmusok komposzttá tudják alakítani. Ez a sötétbarna színű, földszerű anyag táplálja a földet, segíti a növények fejlődését és javítja a talajszerkezetet. Használata rendkívül egyszerű és csökkenti a ház körül keletkező szemét mennyiségét.

 

Az igénylőlapot a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tatabányai ügyfélszolgálatán lehet átvenni, és ugyanitt kell leadni is, legkésőbb 2015. március 31-ig! A nyomtatvány a http://vvhulladekkezelo.hu/cikk/komposzt_lada_igenylese/ weboldalról is letölthető.

A térségben összesen 3092 darab komposztáló edényt osztanak ki, ebből nagyjából 900-at Tatabányán. Az érintettek az értesítést követően április végén, május elején vehetik át saját ládájukat.

Anyagok, amelyeket érdemes komposztálni:

- konyhai hulladékok, gyümölcs, zöldség, kávézacc, tojáshéj, teafilter

- kerti hulladékok, gallyak, falevelek, nyesedékek (ezeket érdemes apróbbra vágni)

Nem javasolt a ládába helyezni állati tetemeket, főtt ételmaradékot, húst, csontot, a diófa leveleit és fenyőt sem, továbbá beteg, fertőzött növényi részeket.