III. tatabányai Szenior Ki-Mit-Tud

Harmadik alkalommal rendezték meg a tatabányai Szenior KI-MIT-TUD-ot a Vértes Agorájában.

 A rendezvényen Tatabánya szép korúi mutatták meg a bennük rejlő tehetséget. A KPVDSZ kezdeményezésére létrejött hagyományteremtő programnak köszönhetően a városban élő idősebb generáció tagjai testileg és szellemileg is aktívak tudnak maradni. Kovácsné Hetényi Mária kuratóriumi elnök hangsúlyozta, hogy nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki ennyi idősen ilyen sok ember előtt ki merjen állni, és mindenki, aki elindult ezen a megmérettetésen, az már győztes.


A 60 fős mezőny bemutatkozói 6 kategóriában, összesen 32 produkcióval neveztek a versenyre. A zsűri tagjai voltak Szegvári Ildikó ének-zene pedagógus, Tóth Zsóka a Vértes Agorája művészeti főmunkatársa és Bereznai Csaba alpolgármester, a zsűri elnöke.
A rendezvény célja, hogy megjelenési lehetőséget biztosítson az idősödő tehetségek számára, és teret engedjen a bennük felhalmozódott értékek kibontakozására. A kreatív produkciókat emléklapokkal és érmékkel díjazták.

Versmondás kategória helyezettjei: 1. Rádi Gyuláné, 2. Berger Károlyné, 3. Balla István, 4. Mayer József, 5. Kerti Erzsébet, 6. Szíj Beatrix
Színjátszás kategória 1. helyezett Kék madár
Szóló ének kategória helyezettjei: 1. Diószegi Piroska, 2. Lakatos Józsefné, 3. Németh Józsefné
Ének-zene (duók és hangszeres) kategória helyezettjei: 1. Domina József és Böröczki Tiborné duó
Színpadi tánc kategória helyezettjei: 1. 1. ESZI Aranykor csoportja, 2. Harmónia tánccsoport