Internet MindenKOR

Nagyszerű kezdeményezésként, oktató jelleggel indul, az internet használatát bemutató tanfolyam idősebb korosztály számára a Vértes Agorájában.

A tanfolyam célja az internet és a leggyakrabban használt, internetet hordozó eszközök használatának megismertetése az idősebb korosztállyal. Alapismeretek elsajátítása, amelyek segítik a tájékozódást, illetve az internet használat lehetőségeinek kibontakozását. Kiemelt cél továbbá a leggyakrabban használt közösségi oldalak megismerése.

A tanfolyam fő témái közé tartoznak az Operációs rendszer fogalma, ismerkedés a Windows-al, kereső modul használata, számítógépes szövegszerkesztés lehetőségei, internet fogalma, linkek, böngészők, e-mail fiók létrehozása, legnépszerűbb közösségi oldalak (Facebook, Instagram, Skype) hobby oldalak megismerése (Pinterest, Nosalty). Tablet PC-kés okostelefonok használatának megismerése (unokák, fiatalabb rokonok bevonásával).

Az összesen 16 órás képzés során a résztvevők betekintést nyernek a számítógép felhasználói alapismeretekbe, a multimédiás tartalmak lejátszásának és megjelenítésének világába, valamint megismerkedhetnek az internetes böngészéssel és levelezéssel, illetve a kütyük világával. A képzés végén az idősek megmutathatják unokáiknak, fiatalabb rokonaiknak a tanult ismereteket.

Gyakorlat és elmélet aránya: 80% gyakorlat, 20% elmélet.

A képzés helyszíne: A Vértes Agorája számítástechnikai oktatóterme.

Korosztály: 65+

A képzés ideje:

I. Turnus: 2019. április 3-tól heti 2 alkalommal (kedden és csütörtökön 16-18 óráig, összesen 8 alkalom)

II. Turnus: 2019. szeptember 3-tól heti 2 alkalom (kedden és csütörtökön 16-18 óráig, összesen 8 alkalom)

Tanfolyam díja: díjtalan

Jelentkezési határidő:

Az áprilisi tanfolyamra: 2019. március 10.

A szeptemberi tanfolyamra: 2019. augusztus 9.

A képzés csak megfelelő létszámú jelentkező esetén indul!

(minimum létszám 10 fő, maximum 15 fő, létszámtúllépés esetén 2 csoportot indítanak)