Isten Éltesse Anna nénit!

2020. június 5-én Lusztig Péter alpolgármester emléklappal, ajándékkosárral és virágcsokorral köszöntötte Kiss Pálné Anna nénit, aki ezen a napon ünnepelte 90. születésnapját.

Anna néni Acsádon született 5 fiútestvér mellett egyedüli leánygyermekként. Szülei 14 hold földön gazdálkodtak, minden szorgos kézre szükségük volt, így bár Anna néni nagyon jó tanuló volt az iskolában, a továbbtanulásról nem is álmodhatott.

18 éves korában munkába állt: Acsádon, a betegotthon konyháján dolgozott. Itt ismerkedett meg férjével, Kiss Pállal, aki a tatabányai VIII-as aknánál dolgozott vájárként. 1952. nagy változást hozott Anna néni életében, hiszen szeptember 20-án házasságot kötöttek, majd Tatabányára, a Partizán telepre költöztek. Ide született egyetlen gyermekük, Anna is. 1958-ban költöztek a Ságvári Endre úti 2 szobás tömblakásukba, melyet férje kitartóan végzett szorgalmas és kemény munkájának elismeréseként kaptak.

Anna néni kislánya megszületése után háztartásbeliként otthon maradt, legfontosabb feladata a családi fészek melegének megteremtése volt. 1966-ban azonban szeretett férje lebetegedett, így neki is újra munkába kellett állnia. A Ságvári-óvoda konyháján kezdett el dolgozni, majd 1974-től a 314. sz. Szakmunkásképző Iskola hivatalsegédje lett. 1974 márciusában elveszítette férjét, azóta egyedül él. 1985-ban nyugdíjba ment, de még 13 évig portásként tevékenykedett a Fellner Jakab Szakképző Iskolában.

A nyugdíjas évek egyébként sem teltek tétlenül. Anna néninek a 25 Háznál volt bérelt telke, amelynek művelése kikapcsolódást és örömet jelentett számára. Értő és lelkes mestere volt a kertészkedésnek, kis birodalma szebbnél szebb virágokkal és a bő terméssel hálálta meg szorgos munkáját, mellyel csak akkor hagyott fel, amikor ereje és egészsége már nem engedte a kertbeli fáradozást. Nemcsak a kertben szorgoskodott, hanem a konyhájában is: családját számtalanszor megörvendeztette a szeretett szülőfalujából származó régi és frissen tanult új receptek alapján készült kiváló süteményeivel és házias ételeivel.

Élete nagy ajándéka, hogy egyetlen lánya két unokával is megajándékozta, akik ma már maguk is édesanyák. Anna néni így három dédunokával is büszkélkedhet, és napjait mindig bearanyozza, amikor Panna, Sára és Gréta meglátogatják és már messziről kiáltják felé vidáman: „Szia, dédi, megjöttünk! Nagyon szeretünk!”

Kívánjuk Anna néninek, hogy még sok-sok boldog évet töltsön együtt erőben és egészségben szerető családja körében!