Isten Éltesse Jani bácsit!

John Katalin alpolgármester asszony köszöntötte Bánhida egyik legidősebb lakóját, Kiprich János szépkorút 90. születésnapja alkalmából. Otthonában a köszöntésen jelen volt fia és menye, akik nagyon büszkék idős hozzátartozójukra.

Jani bácsi örömmel mesélte, emlékezett vissza színes életútjára. Belgiumban született, ahol édesapja bányászként dolgozott, azonban az elemi iskolát már Tatabányán végezte. A családban elsőként járt a 7., 8. osztályba, később több szakmát tanult, technikumban robbantásvezető, a Testnevelési Főiskolán lövésedző képesítést szerzett. Pályafutása elején építkezéseken dolgozott, később szobainas mesterséget tanult, ezután az Erőműnél és a Bányászati Kutató Intézetben is dolgozott.
1954-ben nősült meg, feleségével, aki sajnos már 10 éve elhunyt, tanfolyam elvégzését követően mellékállásban mozigépészként dolgoztak a Táncsics és Turul moziban. 1 gyermekük született, aki jelenleg is mellette van, a 2 unoka és 4 dédunoka külföldön élnek. Az együtt töltött boldog időkről szívesen beszélt.
Kertbarát, sokáig borászkodott, boraival díjakat nyert. 40 évig méhészkedett, elismert méhész volt. Sportolóként, versenybíróként sokat utazott. A zene, tánc is közel állt hozzá. Jelenleg is a Bánhidai Szlovák Dalárda oszlopos tagja, továbbá a Bányás Nyugdíjasklub aktív tagja, a bálokon büszkén mutatja meg tánctudását, az angolkeringő élharcosa, korábban a parketta ördögének nevezték. Németül, hollandul beszél, ha lehetősége adódik, jelenleg is szívesen szólal meg ezeken a nyelveken is.
Az alpolgármester asszony átadta az ünnepeltnek a miniszteri emléklapot, nagyon boldog születésnapot és minden jót kívánt az elkövetkezendő évekre.