Isten Éltesse Jutka nénit!

Szalczinger Istvánné Jutka nénit 90. születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Lusztig Péter Alpolgármester Úr, aki emléklapot, ajándékkosarat és virágcsokrot nyújtott át az ünnepelt részére.

Jutka néni 1930-ban született Erdőbényén, Tokaj közeli kis falucskában. Öten voltak testvérek, sajnos már csak Jutka néni él. Rokonai révén kerül Tatabányára, itt talált varrónői munkát, valamint itt ismerkedett meg férjével is, akivel 1950-ben kötöttek házasságot. Házasságából 1 leánygyermek született, Júlia, aki nagy szeretettel ápolja, gondozza beteg édesanyját.

Jutka néni aktív életét mindig is a munka határozta meg. Volt varrónő, dolgozott kereskedelemben, vágóhídón, gyapjúfonóban. 55 éves korában ment nyugdíjba, de nyugdíjazása után is még éveken át aktív maradt és a bíróságon helyezkedett el.                     

Hét évvel ezelőtt combnyaktörése volt, azóta már a lakásból nem jár ki, mindennapjait TV nézéssel, valamint zenehallgatással tölti.  

A képviselő úr az ünnepelt családja körében kívánt Jutka néninek nagyon boldog születésnapot és minden jót az elkövetkezendő évekre.