Isten Éltesse Elek bácsit!

Kovács Elek 1929. 07. 13-én született Bükkzsércen, 1949 óta él Tatabányán. Béla király körtéri otthonában köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Schmidt Csaba polgármester.

Kovács Elek bácsi 1929. július 13. délután 16 órakor született Bükkzsércen, apa nélkül nőtt fel, apai nagyanyja nevelte 10 éves koráig. Télen vízhordó volt, napi 80 fillér volt a napibére, vizet hordott és ebédet főzött a fakivágóknak az erdőben. A háború után Nagyagyházra költöztek, mint telepesek. Hat mostohatestvére van. Napkeltétől estig dolgozott, elmondása szerint „nem volt rózsás az élet”. Egy lánya született, 1956. november 5-én, és egy unokája, 1977. augusztus 17-én. Jelenleg négy dédunokám van, 3 lány és 1 fiú.

Tatabányára először 1949-ben került az Alugyárba, majd a Cementgyárba, később pedig a Brikettgyár. Ezután került a bányához a 12.-es aknára, mint vájár és üzemi bányamentő. Csapatával sokszor kiváló kitüntetést kapott. Munkaszüneti napokon a Lejtaknában dolgoztak. ezt követően a tröszti klubban dolgozott még nyugdíj mellett is 1986-ig, később pedig a Közlekedés Felügyeletnél helyezkedett el.
1951-ben nősült, feleségével ez év június 8-án ünnepelték 68 éves házassági évfordulójukat. A jelenlegi lakásunkban 1966 év februárjában költöztek be. Kétszer műtötték a szívét és a szemeit is. Családjával együtt református vallású. Nehézségekkel teli életútja és egészségi állapota ellenére életigenlése és pozitivitása példaértékű: „Hiszek a jövőben és a hazaszeretetben.