Isten Éltesse Szántói Imréné Joli mamát!

Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony családja körében, otthonában köszöntötte Szántói Imrénét, Joli mamát 90. jubileumi születésnapja alkalmából.

Joli mama 1929. október 23-án született Badacsonylábdihegyen. Vincellér édesapja a helyi grófság szőlőjét gondozta, édesanyja négy gyermeket nevelt nagy odaadással, és emellett saját szőlőjüket művelte. A család gyakorlatilag mindent megtermelt magának. Joli mama fiatal lány korától a kertben és a szőlőben segédkezett, a kertészkedés szeretete egész életében végig kísérte. Férjét, a szigligeti orosz hadifogságból hazaérkező Szántói Imrét 1949-ben ismerte meg, 1950 tavaszán esküvőjüket ünnepelte egész Lábdihegy. 1951 júliusában megszületett fiúk Tivadar.
Tatabányára mint oly sokan mások, a kedvező munkalehetőség miatt költöztek. Férje a szénbányában vájárként kapott munkát. Joli mama háztartásbeliként nevelte fiát, később a 70’es években pénztárosként helyezkedett el a Styl Rt. fodrászüzletében, ahol nyugdíjaztatásáig fejmosóként is dolgozott. Itt ismerte meg Jutkát, későbbi menyét.
1978-ban megszülettek egypetéjű ikerunokái Orsolya és Emese. Ekkor már nyugdíjas házaspárként az unokákban és a Turul oldalban lévő kiskertjük gondozásában lelték örömüket. 1991 óta özvegyasszonyként egyedül él újvárosi otthonában. A veszteség és az egyedüllét feldolgozására, nyugdíj mellett visszament dolgozni barátnője fodrászüzletébe. Joli mama hihetetlen energiákkal rendelkezik, kilencven évesen is mindig van feladata és célja. Teljesen egyedül látja el magát, előszeretettel műveli fia konyhakertjét és alkalmanként unokájának is besegít. Mai napig szívesen süt finom süteményeket a család nagy örömére.
Polgármester asszony a köszöntésen átadta a miniszterelnöki emléklapot és további jó egészséget, sok boldogságot kívánt az ünnepeltnek.