Isten éltesse Zsuzsa nénit!

Papp Jánosné, Zsuzsa nénit 100. születésnapja alkalmából fia otthonában köszöntötte Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony, aki emléklapot, ajándékkosarat és virágcsokrot nyújtott át az ünnepelt részére.

 

Ezen a szép ünnepen részt vettek Zsuzsa néni gyermekei, unokái, dédunokái, így minden adott volt ahhoz, hogy jó hangulatban ünnepelje meg a keveseknek megadatott kerek születésnapot.

 

A kerek évforduló alkalmából visszatekintettünk Zsuzsa néni életútjára.

 

Zsuzsa néni 1920. augusztus 07-én született. Mi már csak történelemkönyvekből értesülhetünk a történtekről, de az ünnepelt néni szemtanúja és elszenvedője volt számtalan nehéz időszaknak. Megélte a II. világháborút, az 1956-os forradalmat és szabadságharcot, a szocializmus évtizedeit, valamint a rendszerváltozást is, mégis jó egészségét, szellemi frissességét egészen 95 éves koráig megőrizte.

 

1969-től él Tatabányán. Budapesten, majd Tatabányán dolgozott a BHG-ban, innen is ment nyugdíjba. A szép életkort elmondása szerint annak is köszönheti, hogy mindig szeretett dolgozni. Mindennapjait rádió, illetve TV hallgatással tölti. Amíg egészségi állapota engedte, nagyon szeretetett kézimunkákat készíteni, kertészkedni. Mindennapi életét házi beteggondozó segíti. Második emeleti otthonából segítséggel közlekedik.

 

Házasságából két fiú gyermeke született. Zsuzsa nénit a mai napig szerető család veszi körül, unokái, dédunokái rendszeresen látogatják, mindenben segítik.

 

Zsuzsa néninek születésnapja alkalmából sok boldogságot, jó egészséget és minden jót kívánunk!