István bácsi évfordulói

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte, hatvan éve házas, azóta él Tatabányán, a harminc évig műszaki szakemberként, pedagógusként tanító, és harminc éve nyugdíjas Terbócs István.

Az ünnepeltet dr. Kancz Csaba alpolgármester és Magyarné Kocsis Andrea, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte Kertvárosban.

István bácsi Borsodban született, a második világháború idején egy Berlinhez közeli településen dolgozott, majd onnan a murabányai vasércbányához került. Ezután a budapesti műszaki főiskolán szerzett oklevelet, majd műszaki beosztásokban, illetve pedagógusként dolgozott. Korábban Újvárosban lakott a család, feleségével a kilencvenes években költözött Kertvárosba. Terbócs István egészségesen él, naponta elsétál a közeli élelmiszerüzletbe, és hazahozza az ebédet is.

„Szeretek sétálni, a jó levegőn lenni, és figyelem, mi minden történik a környezetemben, de nézem az országgyűlési közvetítéseket is” – mondta István bácsi, aki naponta olvas újságot és a televízióban követi a világban történt eseményeket.