KEF konferencia a Puskinban

Ez a konferencia fontos állomás, de nem a végső. Az elmúlt hónapok kutatómunkája alapján, meg kell alkotni a következő tíz évre szóló cselekvési tervet – mondta Bereznai Csaba alpolgármester, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) konferenciáján.

A konferencián az előadók – Posta János és Fábián Róbert, KEF tanácsadók – bemutatták azt a kutatási anyagot, amely teljes képet ad a város kábítószerügyi helyzetéről. Részletes elemzés hangzott el a városban tanuló 8. és 10. évfolyamos fiatalok legális és illegális szerhasználattal kapcsolatos ismereteiről, attitűdjeiről és veszélyeztetettségük mértékéről, végül a KEF tagjaival készült fókuszcsoportos interjúk tapasztalatairól.

A vizsgálat eredményei és a fókuszcsoportok tapasztalatai, Tatabánya szocio-demográfiai, gazdasági és kulturális helyzetét bemutató elemzés iránymutatást, céltételeket adhat a város drogstratégiájának aktualizálásához, a rövid, közép- és hosszú távú célok reális megfogalmazásához.

Bereznai Csaba alpolgármester hangsúlyozta: „A konferencián bemutatott kutatási anyag kiindulópont, melyben tételmondatok szerepelnek, ebből kell konkrét javaslatokat, terveket készíteni, és fontosnak tartja, hogy a szakma fogalmazza meg  ezeket.”

Drogkutatás jelentés 2011