Korszerű berendezésekkel gazdagodott a Péch Antal Szakgimnázium

A Tatabányai Szakképzési Centrum Péch Antal Szakgimnáziumát mintegy két és fél millió forint értékeben segítette hozzá a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.  az eszközparkjának modernizálásához.

 Hétfőn a nagyvállalat képviseletében Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató  adta át a berendezéseket. Az igazgató asszony hangsúlyozta, hogy nemcsak örömmel segítik a helyi szakképzés színvonalának növelését, hanem mint a megye egyik legnagyobb munkáltatója, annak sikerében is érdekelt. Hiszen, így hozzá tudnak járulni megfelelő felkészültségű és tudású szakemberek munkaerőpiacra bocsájtásához.

Villanymotorokat, komplett szervóhajtásokat, frekvenciaváltókat, illetve vegyészlabori lombikokat és mérőműszereket is tartalmaz a most átadott eszközadomány. Akács Róbert a szakgimnázium vezetője elmondta, a már most folyó mechatronikai és elektronikai technikus képzések megfelelő oktatásához nagy segítséget nyújtanak majd az új berendezések. Mindemellett az újonnan induló erősáramú elektrotechnikai technikus képzés gépparkjának is alapot tudnak így adni. 

Az intézményvezető a fentieken kívül kiemelte, hogy a most adományozott elektrotechnikai készülékek segítségével akár elektromos autók, vagy üzemi robotok villamos hajtásainak működését is tudják tanítani.

A rendezvényen a Polgármesteri Hivatalt John Katalin alpolgármester asszony képviselte. Szerinte a Bridgestone hozzásegít közel 150 tanulót egy életre szóló tudás megszerzéséhez.

Beszélt arról, hogy Tatabánya városa minden segítséget megad ahhoz, hogy a vállalatok és az oktatási intézmények közötti partnerségi kapcsolatok minél élénkebben legyenek, hiszen ehhez mindkét résztvevő félnek kifejezetten hasznos.