Köszöntjük a pedagógusokat!

A pedagógusok és szülők számára is sajátos tanévet zárunk az idén.

A közösségi oldalakon a tanárok, óvónénik az anyukák, apukák számára mondanak köszönetet a segítségért, amivel az otthoni tanulásból, tanításból vették ki részüket. Szücsné Posztovics Ilona polgármester a Pedagógus nap kapcsán elmondta:

“Bárkivel is beszélgettem az elmúlt hónapokban, mindenkinek hiányzott a közösség, a csoport, az osztály - legyen szó diákról, óvodásról, vagy pedagógusról. Hiányzott a személyes találkozás, a tanítónéni elismerő pillantása, az óvónéni biztató mosolya, a tanárnő segítő magyarázata, útmutatása. Az online világban gyermekeink otthonosabban mozognak, de talán most ők is megtapasztalhatták, mennyire sokat jelent a személyes kapcsolat. Városunkban egész nyáron nyitva lesznek a bölcsődék, óvodák, de pótolni nem lehet az elmúlt hónapokat. Egyik napról a másikra változott meg minden az intézmények életében. Pedagógus napon nem lehet szavakba önteni azt a hálát, amellyel nekik tartozunk. A városi köszöntőt a frakciókkal történt egyeztetés alapján a tanévnyitóra halasztottuk annak érdekében, hogy méltóképp ünnepelhessük pedagógusainkat. Tatabánya köztereinek virágaival így, online és közvetlenül levélben köszöntök minden pedagógust." - fogalmazott a polgármester.

A pedagógus nap alkalmából Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevelet adományozott kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként az Árpád Gimnázium négy pedagógusának: Eperjesiné Pogrányi Rozáliának, Fazekas Józsefnek, Kovácsné Schandl Ágnesnek, és Polyóka Tamásnak.