Új közösségi tér a Gál lakótelepen

A városrészben 2015-ben megvalósuló fejlesztések és beruházások összértéke több mint 60 millió forint – jelentette ki az egyik fő beruházási területen, a Paletta parkban Schmidt Csaba polgármester.

Pleier Tamás, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, az idei fejlesztések három pilléren alapulnak: lesznek közösséget szolgáló, közlekedésfejlesztési és intézményi beruházások is.

A részleteket ismertetve Schmidt Csaba elmondta, parképítési munkálatokba kezdenek az idei évben a Paletta lakópark előtti füves területen, amely elsősorban a terület hangulatát, illetve az ott lakók kényelmét szolgálja. A tervek szerint 3170 m²-en újul meg a zöldfelület, a tereprendezést követően növényeket telepítenek, majd utcabútorokat helyeznek el a parkban.

Felújítják az Ótelepi utat a Napsugár út és a Szent Borbála út között, mintegy 2000 m²-nyi felületen.

A Gál ltp. 702-705. környéki, kis posta melletti parkoló még tervezés alatt van ugyan, ám kialakítására 3,5 millió forintot biztosít az önkormányzat, és várhatóan négy, párhuzamos férőhely készül majd el. A Bárdos László utca és a vasút között húzódó terület murvás parkolóvá alakítása is segíthet majd az itt élők parkolási gondjain.

Harmadik, befejező üteméhez érkezik a Bárdos László Gimnázium szekrénycseréje, amely során a folyosói szekrények mindegyikét kicserélik. Folytatódik az iskolában a vizesblokk-felújítás is. A második ütemben összesen 225 m² kerámia burkolatot, 58 m² padlóburkolatot és nyolc nyílászárót cserélnek ki.

Pleier Tamás végül hozzátette, képviselői keretéből a padok és a játszótéri eszközök felújítását is szeretnék elvégezni.