Ma kezdődik az Agora Zenei Esték

A Vértes Agorája az újranyitást követően júliusban három koncerttel várja az érdeklődőket az Erkel Ferenc Zeneiskola előtti téren. 

A Zenepavilonnál a tatabányai nyár elmaradhatatlan programjának kínálatában a város – országosan is jegyzett – jazzformációja, a Tatabányai Black Diamond Big Band, a zenei sokszínűségéről ismert Herczku Ági és a Banda, valamint a popzene legnagyobb hatású együttesét megidéző The Bits Beatles emlékzenekar szerepel.

Íme a részletek: július 10., péntek 19:00 A művésztanárokból álló Black Diamond Big Band 22 éve színesíti a város – és az ország – jazz zenei életét. A műfaj gyökereiből táplálkozó kortárs jazz és big band zenét játszó együttes koncertje a zenei esték vérpezsdítő nyitányának ígérkezik. Vendég: Mujahid Zoltán

Július 17., péntek 19:00 Herczku Ági népzenei és világzenei előadóművész – más műfajokban is kirándulásokat téve – több zenei formáció sikeréhez is hozzájárult. A „bandázós” időszak 2014 óta tart: színes zenei világuk, egyedi alkotómunkájuk a szakma és a közönség körében is elismerésre talált. Koncertjeikkel rendre zajos sikert aratnak.

Július 24., péntek 19.00 Kétség nem fér hozzá, hogy a popzene legnagyobb hatású együttese, a Beatles. Az új zenei irányzat, a korukat megelőző hangzásvilág, a formabontó művészi megoldások, s az így keletkezett időtlen slágerek utat találnak minden generáció szívéhez. Szerte a világban alakulnak és működnek emlékzenekarok, hogy megidézzék a halhatatlan liverpool-i négyest. Az Agora Zenei Esték fináléjában a The Bits Beatles emlékzenekar – zenei hűséghez ragaszkodó – tolmácsolásában hangzik fel egyebek mellett a Yesterday, a She loves you, a Let it be vagy a Hey Jude!