Marika néni 90 éves – Isten éltesse sokáig!

Megható pillanatoknak lehetünk tanúi mindannyiszor, mikor városunk szépkorúinak köszöntésén vehetünk részt - mondta Bereznai Csaba alpolgármester úr Caneff Istvánné Marika néni köszöntésekor 2018. november 13-án.

Marika néni 1928. november 14-én látta meg a napvilágot Algyőn. 4 gyermekes családban született. A négy lánygyermek közül már csak ő él, 2012 óta egyedüli gyermek. 1941-ben szüleivel költözött Tatabányára, édesapja részt vett a városi sportpálya építésében. Majd Környebányán éltek.

1951-ben házasodott, eztán költözött ismételten városunkba. Azóta itt él. Férje korai, 30 évvel ezelőtti halála óta özvegy. Mivel egyedül maradt, sokat járt a városi piacra segíteni, később már csak beszélgetni, de ezt a szokását a mai napig tartja. A piacon mindenki ismeri és szereti.

37 évig dolgozott a Tatabányai Cementgyárban, majd később a Volánnál. Szeretett kertészkedni, egészen az 1991-es évig a szanatórium környékén művelt kertet. Szeretett befőzni. Szívesen olvas. Jókai és Mikszáth műveit különösen szereti. Mai napig szívesen főz. Aktív életet él. Minden nap kimozdul. Sokat sétál, főként a piacra. Családja, szülei, testvérei és férje a 7-es temetőben nyugszanak, őket már busszal látogatja, sírjukat ápolja.

Egyedül van, egy barátnője segíti a nagyobb munkákban.  Egészsége már kissé gyenge, szíve és tüdeje beteg, de magát el tudja látni. Alpolgármester úr beszámolóját az új piacról szívesen, érdeklődve hallgatta. Reméli, hogy az új piac éppoly kedves lesz számára majd, mint a mostani, ami már a szívéhez nőtt.

Marika néninek 90. születésnapja alkalmából sok boldogságot, jó egészséget kívánunk!