Megkezdődik a Központi Könyvtár felújítása

A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően teljes körű felújításon esik át a József Attila Megyei Könyvtár épülete. 

A projektnek köszönhetően a könyvtár hasznos alapterülete megduplázódik, miközben közösségi célú helyiségeket (magazinolvasó, kávézó, konferenciaterem) is kialakítanak. A zene- és médiatár, a digitális labor, illetve az oktatóterem új elemként jelenik majd meg az épületben. Mindezek eredményeként a régi könyvtár helyén egy korszerű információs szolgáltatást nyújtó intézmény jön létre. Az épület mellett annak belső terei és berendezései is megújulnak. A fejlesztéseknek köszönhetően a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy a lehető legmodernebb eszközökkel tudják majd összegyűjteni a számukra szükséges anyagokat a tanuláshoz, információszerzéshez. A költözés miatt a központi könyvtár 2019. január közepétől előreláthatóan március elejéig zárva tart.

Az épület felújítási munkálatai rövidesen megkezdődnek, ezért a könyvtár részlegei ideiglenes helyre költöznek, melyek márciusban nyitnak: A központi könyvtár felnőtt állománya a Béla Király körtérre (Béla Király körtér 69) költözik. A gyermekkönyvtári részleg és a vezetői irodák a Szent Borbála térre költöznek (Szent Borbála tér 6/c). A helyismereti részleg a Népház Úti Fiókkönyvtárba költözik át.

A kikölcsönzött könyvek kölcsönzési határideje automatikusan meghosszabbodik a könyvtár nyitásáig, melyet a könyvtár katalógusába belépve le lehet ellenőrizni. A kikölcsönzött könyveket díjmentesen visszavihetők bármelyik fiókkönyvtárba, azonban a központi könyvtár állománya nem lesz kölcsönözhető. A fiókkönyvtárak a költözés ideje alatt is zavartalanul működnek és a megszokott szolgáltatásaikkal állnak az olvasók rendelkezésére. A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztés után ismét a szokásos helyen, de megújult környezetben fogadhatja az intézmény az olvasókat.