Megkezdődik a mélygarázs építése a megyeháza előtt

A jelentősen megnövekedett gépkocsiforgalom miatt a városközpontban kialakult folyamatos parkolási problémák enyhítése céljából hazai és európai uniós forrásokból a leromlott állapotú, jelenleg 125 parkolóhelyet biztosító, töredezett aszfaltburkolatú   megyeháza parkoló helyén megépülhet az  új 300 gépjármű befogadására alkalmas mélygarázs, mely teljes egészében önkormányzati tulajdonban lesz, és Tatabánya kártyával ingyenes parkolási lehetőséget biztosait majd, kerékpár tárolóval és elektromos autótöltési lehetőséggel. A jelentős parkolófejlesztés mellet a tér is megszépül, teljes egészében megújul, városközponti jelleget kap. Így lesz lehetőség nagyobb közösségi programok megtartására, hisz például a sörfesztivál, vagy az Adventi vásár már rég kinőtte az Árpád teret.   

Az építkezés a héten kezdődik, így a parkolót a kivitelező   2019. január   29-én a késő esti órákban lezárja, és ezzel egy időben pedig megnyitja az ideiglenes parkolót a régi lapnyomda, most MENTA VILL mögötti területen.

A beruházás első lépéseként a talajvizsgálatokat és a közmű kiváltásokat végzik el a szakemberek, ezt követően kerülhet kiásásra maga a mélygarázs, mely elkészülte után lesz mód a közösségi tér kialakítására.

 

Az önkormányzati beruházás mellett, még az idei évben elindul Centrum áruház alapterületével szinte megegyező nagyságú 4000 m2-es szolgáltató ház építése, melyben városnak 50 % tulajdonrésze lesz. A Talentis cégcsoport volt az egyetlen olyan befektető csoport, mely a pályázat során vállalta, hogy közösen építi meg az üzletházat. Az épületben lesz étterem, kávézó, bank és itt kapnak majd helyet a közműszolgáltatók irodái; ide költöznek többek között a T- szol, a vízmű és a gázszolgáltató ügyfélszolgálatai, így a városközpontban egy helyen lehet majd intézni az ügyeket, nem kell a  teljes várost  bejárni.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás során az a West Hungária Bau Kft nyerte el aki 2012-ben már dolgozott városunkban. Az Agora építése során bebizonyította, hogy igényes munkájára, hiszen az egykori művelődédi ház átépítése elnyerte a tatabányaiak tetszését.