Megkezdődött az útburkolati jelek felfestéseinek felújítása

A tervek szerint 90 napon belül megvalósuló munkák során többféle technológiára van szükség, hiszen az igénybevételtől, a környezeti viszonyoktól függően más kopásállóságú festésre van szükség.

Tartós fehér festést kb. 350 négyzetméteres felületen, 18 gyalogátkelőhelyen végeznek. Ugyancsak a zebrák körül található piros, figyelemfelhívó festés, ezt oldószeres anyaggal, 900 négyzetméteren 44 helyszínen végzik el annak érdekében, hogy a járművezetők figyelmét még inkább ráirányítsák a gyalogos forgalomra – jellemzően az iskolák, óvodák, közintézmények környékén.

A sárga színű burkolati jeleket a veszélyes csomópontokban, megállóhelyeken és a kerékpárutaknál alkalmazzák - a most kezdődött felújítással 400 négyzetméteren.

További, kb 2200 négyzetmétere felületen felújító, kézi, fehér oldószeres festés kezdődik 93 gyalogátkelőhely estében, csomópontokban – irányjelző nyilak, STOP felirat, helyzetjelző vonalak stb.)

Gépi jeleket kb 2600 négyzetméteres felületen helyeznek el – ilyenek a terelővonalak, a záróvonalak, a forgalom elől elzárt területek.

Az időjárástól és a helyszíntől függően este, éjszaka is folynak a munkálatok, hiszen a forgalom, a jelzőlámpás forgalomirányítás, a menetrend szerinti autóbusz közlekedés nem minden esetben teszi lehetővé a nappali festést. Fontos, hogy a közlekedők vegyék figyelembe a friss festést, mert az anyag rátapadva a kerékre, cipőtalpra nyomot hagy a jelek környezetében is, gyengítve ezzel azok kontrasztját az útfelületen. A munkák bruttó 18.534.380 Forintba kerülnek.