Megkezdődött a Tavaszi Fesztivál

Két hét szüntelen kulturális élmény 2015. március 12. és 27. között városszerte. Szemezgessen Ön is a programok között!


Az első napon, március 12-én a Kortárs Galériában nyílt meg a Tatabányáról származó, fiatal művészek tárlata, Kihelyezett tagozat II. címmel. A fesztivált hivatalosan este hét órakor, Kocsis Zoltán és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje nyitotta meg, amelynek kezdete előtt Schmidt Csaba polgármester és Fűke Géza, a zenekar igazgatója mondta el gondolatait.

Mindkét vezető kihangsúlyozta annak az összefogásnak a nagyszerűségét, amely egy éve kezdődött Tatabánya és a Győri Filharmonikus Zenekar között, s amelynek eredményeképp városunkban is elérhető már a győriek hangversenybérlete. Fűke Géza hozzátette, az első évadról nagyon szép tapasztalatuk van, a tatabányaiak szeretete és ragaszkodása sok erőt és biztatást ad a zenekarnak, ezért a következő évadban is szeretnének bérletet indítani Tatabányán.

Március 13-án Bogár Ildikó fotókiállításának megnyitójára kerül sor a Bányász Művelődési Otthonban, másnap pedig a rendszeresen nagy érdeklődésre számot tartó RáHangoló foglalkozás csalogatja a kicsiket.

Március 17-én a Frankofón Filmnapok harmadik vetítése kínál ingyenes szórakozási lehetőséget. Március 19-én Csík János és barátai első alkalommal lépnek a közönség elé Szárnyalás című műsorukkal. Sűrű lesz a március 20-a, hiszen a múzeumban a Szomolányi gyűjtemény remekei tárulnak a látogatók elé, a Sax Contrast a Kortárs Galériában koncertezik, a Nemzetközi magyar zongoranégyes pedig a zeneiskolában ad hangversenyt.

Március 21-én a Dallam kórustalálkozóra érkezők töltik be hangjukkal az Agorát, március 24-én újabb film pereg majd. Március 25-én a Tatabánya Big Band Urbán Orsolya énekesnővel lép színpadra, az utolsó napon, március 27-én pedig Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara egy 200 fős kórussal kiegészülve a Carmina Burana zeneművel zárja a sort.

Részletes programlista és további információk itt!