Megnyílnak a kapuk

Azt, hogy miként működnek a mindennapi élethez szükséges szolgáltatások, kevesen látják közelről, éppen ezért fontos a Nyitott Kapuk rendezvénysorozat. Különösen úgy, hogy az erre legfogékonyabbak a gyerekek, fiatalok, ismerkedhetnek meg a szolgáltató cégek munkájával – fogalmazott a nyitóeseménynek helyet adó Edutus Főiskolán Bereznai Csaba.

Az alpolgármester kiemelte a Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesületet tevékenységét, amelynek tagjai helyi lakosokként – többek között - segítenek a helyi tömegközlekedés rendjének kidolgozásában. A rendezvényről még elmondta: példásnak tartja a szolgáltatók és a civil szervezetek ilyen összefogását, amely már 14 éve jól működik a városban..

A házigazda intézmény képviseletében dr. Vanó Renáta főtitkár szólt a megjelentekhez. Megjegyezte: a főiskola már három éve ad otthont a rendezvénynek. Az innovációs programok mellett kiemelten fontos számukra a környezettudatosság. Örülnek, hogy ismét otthont adhatnak ennek a hagyományosan jó városi rendezvénynek – mutatott rá a főtitkár.

Az idei tatabányai Nyitott Kapuk rendezvénysorozat szakmai kiállításán, április 11-12-én a tatabányai szolgáltatók mellett a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek képviselői adnak tájékoztatást tevékenységükről az odalátogató óvodai és iskolai csoportoknak. A nyitókiállítást követően a fenti szolgáltatók megnyitják kapuikat az érdeklődő fiatalok előtt. Májusban pedig a résztvevők a három lépcsős rendezvénysorozaton elsajátított ismeretekről a Szabadtéri Bányászati Múzeumban megrendezett interaktív záróversenyen adhatnak számot. A város hivatalos honlapján (www.tatabanya.hu) a környezetünk menüpontnál követhető a teljes programsorozat, valamint a résztvevő szolgáltatókról, illetve civil szervezetekről szóló összefoglaló gazdagítja az információbázist. Többek között a weboldalon található anyagokból készülhetnek fel a májusi záróversenyre az érdeklődők. Az idén is közzétették az Együtt Értetek alkotói pályázatot, melyre a Nyitott Kapuk rendezvénysorozat során megismert egyes szolgáltatókról és tevékenységükről várunk egyéni képzőművészeti alkotásokat (bármilyen technikával). A legjobb alkotások díjazásán túl a szolgáltatók a saját témakörükben beküldött pályamunkákat különdíjakkal jutalmazzák. A pályázatok beküldési határideje: 2012. május 18. péntek, 12 óra. (Cím: Polgármesteri Hivatal: 2800. Tatabánya, Fő tér 6. fsz. 10. iroda). Az alkotások témájaként választható szolgáltatók: MÁV-START Zrt., Észak-dunántúli Vízmű Zrt., AVE Tatabánya Zrt., Tatabánya Erőmű Kft., Tatabánya Városi Rendőrkapitányság, KEM-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság, KEM-i Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, Tatabányai Múzeum, Edutus Főiskola, Komtávhő Zrt.