Németh Károlyné 90 éves! – Isten éltesse sokáig!

Németh Károlynét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Tatabánya Önkormányzatának nevében Bereznai Csaba alpolgármester úr 2018. október 24-én.

Az felsőgallai születésű szépkorú családja körében fogadta vendégeit. A köszöntés alatt Anna néni életét ő és családtagjai közösen elevenítették fel. Elmesélték, hogy a szépkorú gyermekkorát a virág utcák valamelyikében töltötte, majd az Erőmű közelében és Újvárosban   laktak. 9 gyermekes családban, szerető közösségben nőtt fel.

Kétszer házasodott. Mindkét házasságából egy-egy leánygyermeke született. Második férjét 1955-ben ismerte meg, 1956-ban házasodtak össze. Férje pék volt, majd vájárnak tanult. Házasságuk nem lehetett hosszú, mert szerető férjét az 1966-os tatabányai bányaszerencsétlenségben vesztette el, és lett özvegy, gyermekei pedig árvák, hiszen férje a szépkorú első házasságából született gyermekét is sajátjaként szerette, nevére kívánta venni.

Férje halála után nehéz életük volt, bár a Tröszt segítette a családot, lakást utaltak ki nekik, a gyermekeket vitték üdülni. Anna néni mindig nagyon sokat dolgozott, még nyugdíj után, 70 éves korát követően is aktív életet élt. Környezete szerette, máig megbecsült tagja a társadalomnak. Szívesen kertészkedett, kézimunkázott, kötött, horgolt. Egészen a tavalyi évig aktívan élt.

Az ünnepelt és Bereznai Csaba alpolgármester úr közös emlékeket idézett fel a korabeli Tatabánya életéről. Örömmel és szeretettel mesélte személyes történeteit, gyermekeiről, unokáiról, dédunokáiról. Két testvére és leányai minden nap látogatják.

Kívánjuk, hogy még sok boldog évet tölthessen el erőben és egészségben szerető családja körében!