Megújult az Óvárosi bölcsőde

Befejeződött az Óvárosi bölcsőde energetikai korszerűsítése, amely a legnagyobb intézmény-felújítás volt az idén városunkban – jelentette be Schmidt Csaba polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. - A beruházás célja, hogy az óvárosi és a Gál lakótelepi gyerekek olyan bölcsődébe járhassanak, ahol minden adott a kor színvonalának és kihívásainak megfelelő fejlődéshez - hangsúlyozta a polgármester. A rendezvényen jelen volt Pleier Tamás önkormányzati képviselő is.

Schmidt Csaba tájékoztatott: a 75 millió forintos rekonstrukcióra a bölcsőde hatékonyabb energia-felhasználása miatt volt szükség. A munkálatok során többek között megtörtént a külső szigetelés, a nyílászárók cseréje, valamint a tetőszigetelés is, utó-hőszigeteléssel. A beruházást a helyi Domikron-Plusz Kft. végezte, amely már számtalanszor bizonyította milyen kifogástalan munkát tud végezni, és nem utolsósorban vállalták azt is, hogy csak rövid ideig zavarják meg a munkálatok a bölcsőde működését. Bízom benne, hogy nem csak a hatékonyabb energia-felhasználásnak, de a kulturált és megújult környezetnek is örülnek majd a gyerekek és a bölcsőde dolgozói egyaránt – tette hozzá a polgármester.

Pleier Tamás elmondta: a szomszédos Bárdos László Gimnázium diákjai közösségi szolgálat keretében kerítésfestéssel járulták hozzá ahhoz, hogy a beruházás barátságosabb, otthonosabb legyen. A köszöntők után az intézmény dolgozói és a bölcsődések vidám műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. A munkálatok során 960 négyzetméteren szigetelték a tetőt, a bölcsőde külső hőszigetelése pedig mintegy 1700 négyzetméteren történt meg, de a beruházás keretében több mint 80 ablakot is kicseréltek A bölcsődék majdnem 94 millió forintból újulnak meg a városban.

A Módszertani Bölcsődében a nyílászárók cseréjének első üteme valósult meg, a beruházásra azért volt szükség, mert az épület ajtajai és ablakai elöregedtek, nem nyújtottak megfelelő légzárást, így a fűtés sem volt biztosítható megfelelően. A Dózsakerti Bölcsődében 34 db kupolatető és a bevilágító ablak cseréjét végezték el a szakemberek, míg a Kertvárosi intézményben rámpát építettek, melynek segítségével az anyukák könnyebben fel tudják majd tolni a babakocsit a bejárathoz.

Mint ismeretes, az idei évben 293 millió forintot költ Tatabánya a városi fenntartású intézmények felújítására. A két éve indult intézmény-felújítási program keretében városunk minden részében, majdnem minden intézményt érintenek a felújítási-karbantartási munkálatok, melyeket szinte teljes egészében helyi vállalkozók végeznek.