Tatabányára érkezett a Pályaválasztási Kamion

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által országos körútra indított Pályaválasztási Kamion Tatabányán várta a pályaválasztás előtt álló diákokat. 

 

A Szakmavilág roadshow célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a továbbtanulási lehetőségeket, és azokat a szakmákat, amelyek közel állnak érdeklődési körükhöz és tehetségesnek bizonyulnak benne. A kamion minden állomásán izgalmas, kifejezetten a tizenévesek érdeklődési körére szabott aktivitásokkal támogatja a diákokat, hogy minél több szakmát ismerjenek meg, illetve a helyszínen pályaválasztási tanácsadók hasznos információkkal és nyereményekkel várják a fiatalokat. A kamionban a középiskolás diákokok új, modern technikai eszközök segítségével bepillantást nyerhettek bizonyos szakmák, mint például az autószerelő, a női szabó, vagy éppen a fényképész szakma rejtelmeibe.  A VR szemüveg segítségével minden diáknak 8-8 perc állt a rendelkezésére, hogy feltérképezze az általa legizgalmasabbnak vélt foglalkozást. 

A Z generáció tagjai, a digitális kor „bennszülöttjei”, ők azok, akik életük szerves részét a világhálón és az elektronikus eszközök használatával töltik. Őket könnyebb ezekkel a technikai vívmányokkal megszólítani, és ezáltal érdekesebbé tenni számukra a munka világát. Fontos lenne, hogy a minél többen helyezkedjenek el hiányszakmákban. Az ehhez hasonló 21. századi technikai eszközök segítségével, illetve a helyszínen lévő pályaválasztási tanácsadók közreműködésével hasznos információkkal gazdagodhatnak a diákok, melyek segítségükre lesznek a későbbi pályaválasztásuk során.