Új állampolgárok tettek esküt

Az élet fája megmaradásunk, összetartozásunk jelképe.

Erre hívta fel a figyelmet 2018.12.12-én a Tatabányai Polgármesteri Hivatal dísztermében Schmidt Csaba polgármester az állampolgársági eskütétel ünnepélyes rendezvényén elmondott beszédében. Arról a nemes adományról és egyben kötelességről beszélt, melyet, mint egy zászlót visz országhatárainkon innen és túl minden magyar állampolgár.

A büszkeségről, hogy mit jelent magyarnak lenni, magyarnak megmaradni a nehéz és a jobb körülmények között egyaránt. Az összetartozásról és a közösségi életben való aktivitás fontosságáról. Kiemelte, hogy Magyarország, és egyben Tatabánya városa számít polgárai aktív részvételére a mindennapi örömök és feladatok terén is.

Az ünnepség résztvevői a szózat eléneklése után Schmidt Csaba polgármester szavait megismételve tették le esküjüket, majd átvették az állampolgárságukat igazoló Honosítási Okiratot, valamint egy a Tatabánya Életfáját ábrázoló képet.

Ezen a napon tizenegy - Erdélyből, Délvidékről, Kárpátaljáról, Lengyelországból és Vietnámból származó – immár magyar állampolgár ajkáról szállt fel az ének, nemzeti himnuszunk szavain keresztül.