Új, ingyenes WiFi hálózatok Tatabányán

„Az internetkapcsolat előmozdítása a helyi közösségekben” program keretében nyolc beltéri és hét kültéri helyszínen hozott létre a város díjtalanul igénybevehető internetkapcsolatot, összesen 26 wifi AP telepítésével.

A 15 ezer Euro, vissza nem térítendő támogatással megvalósult fejlesztésből a telepítés és beüzemelés valósult meg. További 5 ezer Euro-t a város saját forrásból biztosít. A kiépített rendszer karbantartása, üzemeltetése és internetszolgáltatás az önkormányzat feladata és költsége.

Beltéri helyszínek: Tatabánya MJV Polgármesteri Hivatala, Közgyűlési terem, 1. emeleti ügyféltér, József Attila Művelődési Ház, Széchenyi Művelődési Ház, Puskin Művelődési Ház, Bányász Művelődési Ház, A Vértes Agorája Tatabányai Múzeum, KPVDSZ Művelődési Ház

Kültéri helyszínek: Turul emlékmű, Ligeti- tó, Május 1. park, Jubileum park, Árpád tér, Polgármesteri Hivatal és MKB Bank közötti tér, Árpád Gimnázium előtti tér

A Wifi4EU elnevezésű hálózatra való csatlakozás nem igényli semmilyen hitelesítési információ megadását (például: felhasználó regisztrálás, jelszó használata).

A fogadóportálon szerepel egy Felhasználási feltételeket elfogadó nyilatkozat. Ezt követően történik meg a csatlakozás. A WiFi4EU internetcsatlakozást kínáló beltéri és kültéri helyszíneken tájékoztató táblák hívják fel a figyelmet a lehetőségre.

Európai Bizottság Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség (INEA) által koordinált WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy a közösségi élet legfőbb színterein, így például a parkokban, a köztereken, a középületekben, egyéb központi helyeken Európa-szerte ingyenes, kiváló minőségű vezeték nélküli internetkapcsolat álljon a lakosok és az Európába látogatók rendelkezésére. A pályázatban résztvevők köre: önkormányzatok, regisztrált WiFi-telepítő cégek.